KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Baka Slišković najozbiljniji kandidat za selektora

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Baka Slišković najozbiljniji kandidat za selektora



Hrvatska, Srbija i Slovenije osigurale su plasman na evropsko prvenstvo, koje će se održati iduće godine u Njemačkoj.

Od bivših jugoslovenskih “republika”, u igri za plasman kroz baraž je Bosna i Hercegovina. Koja nikad od postanka nije igrala na EP.

Najbliže evropskom prvenstvu reprezentacija BiH bila je u kvalifikacijama 2003.godine. Tada je bosanskohercegovačku reprezentaciju vodio Blaž Slišković, nekada jedan od najboljih veznjaka u Evropi.

Popularni “Baka” do posljednje sekunde u “majstorici” s Danskom bio je u igri za EP. S favoriziranim Dancima završilo je 1:1, a Bosni je trebala pobjeda za direktni plasman na Evropsko prvenstvo.

Bh.reprezentacija je igrala najljepši nogomet kada je ovaj stručnjak sjedio na klupi reprezentacije.

Kako saznaju sportske.ba, Slišković je najozbiljniji kandidat za selektorsku poziciju reprezentacije Kosova. Mostarac, koji je kao igrač i trener ostavio zapažen trag u Hajduku, bio je i ranije kandidat za klupu državnog tima s Kosova. Čini se da je sada jako blizu Kosova.

Slišković je, u svim ekipama i reprezentaciji, forsirao napadački nogomet, a posebno je bio sklon forsiranju mladih igrača.

Baka je imao impresivnu igračku karijeru. Osim u matičnom Veležu igrao je uspješno u Hajduku, Marseju, Peskari, Olimpiku, Renu…