ZLATAN SE ZALETIO NA LEGENDARNOG ASA, A ONDA JE USLIJEDIO ŠOK: Poslije njegovih riječi ostao je ukopan u mjestu!

ZLATAN SE ZALETIO NA LEGENDARNOG ASA, A ONDA JE USLIJEDIO ŠOK: Poslije njegovih riječi ostao je ukopan u mjestu!



Čuveni fudbalski as Antonio Cassano otkrio je izuzetno zanimljivu anegdotu iz vremena kada je svlačionicu dijelio sa Zlatanom Ibrahimovićem i Clarenceom Seedorfom.Zlatan je tokom svoje izuzetno bogate karijere u dva navrata branio boje Milana.

Na “San Siro” je prvi put stigao u sezoni 2010/2011, dok je klub još imao mnoga velika imena svetskog fudbala, kao što su Ronaldinjo, Gatuzo, Pirlo, Seedorf, Kasano, Zambrota… Trener pri tome vrijeme je bio Maisimiliano Allegri.  Cassano je otkrio da je Ibra svojevremeno želio da ima posla sa slavnim Holanđaninom Clarenceom Seedorfom, ali je ubrzo odustao od te ideje.

Ibrahimović je krenuo prema Seedorfu, bio je spreman na sve, a onda je čuo Alegrijeve riječi i odmah stao.

“Postoji jedna scena koju sada mogu da prepričam. Tuča između Ibre i Seedorfa prije meča između Fiorentine i Milana, koji smo dobili 2:0. Clarence je uzeo loptu i rekao: ‘Nećemo danas trenirati'”, počeo je Cassano priča.  Ibri se to nije svidjelo.

“Ibra je krenuo prema Klarensu. U tom trenutku Allegri je uzeo loptu i postrojio nas u krug, rekao nam je da je on glavni i da moramo da radimo šta on kaže”.

“Možete se svađati, vrijeđati, ali uradićete ono što ja kažem”, rekao je Allegri.

Ibrahimović je slušao trenera i u nastavku sezone odlično sarađivao sa Sedorfom na terenu.

“Tada su Seedorf i Ibra zajedno izašli na teren i dobili smo šest ili sedam utakmica zaredom”, rekao je Cassano.

 

Kurir sport