Oglasio se Elmedin Konaković: "Imam loše vijesti za najdestruktivniju opoziciju koju sam ikad vidio"

Oglasio se Elmedin Konaković: "Imam loše vijesti za najdestruktivniju opoziciju koju sam ikad vidio"



U Sarajevu je danas, 28. novembra, održan sastanak predstavnika stranaka koje čine vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine, na kojem su učestvovali Dragan Čović (HDZBiH), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Nermin Nikšić (SDPBiH) i Predrag Kojović (Naša stranka).

Nakon sastanka održali su konferenciju za medije na kojoj je prvi govorio Dragan Čović  potom Nermin Nikšić, a javnosti se potom obratio ministar vanjskih poslova naše zemlje i šef NiP-a Elmedin Konaković.

Na početku izjave, Konaković je naglasio da mu je “drago da smo došli u fazu da naši sastanci više nisu intriga, da je postalo normalno da se partneri sastaju i da postaje sve lakše i lakše”. I on je istaknuo kako se radi na ‘momentumu o kojem govorimo’ (europski put BiH, op.a.), a veli i kako je iznimno važno što su danas stavili akcenat na funkcionalnost federalne vlade.

Potom je, poručio je, priznao i jednu ‘samokritiku’, ističući kako “podliježu pritisku najdestruktivnije opozicije koju sam ikad vidio”.

“Pozivam ih da se priključe donošenju rješenja, a da prestanu ovo što rade s blokadama, pogotovo u ove dvije komisije. Ali, imam loše vijesti za njih, našli smo rješenje kako da se proces odblokira, a njima će poslije biti žao što su usporavali procese”, izjavio je Konaković.

Najavio je već za sutra, 29. novembra, “sastanke koji će nas povesti u tom pravcu”