OVI KOLAČIĆI IZGLEDAJU KAKO KUPLJENI, A ZAPRAVO SU DOMAĆI: Evo kako da ih sami napravite

OVI KOLAČIĆI IZGLEDAJU KAKO KUPLJENI, A ZAPRAVO SU DOMAĆI: Evo kako da ih sami napravite



U nastavku pogledajte recept za čokoladne sitne kolače koji izgledaju kao kupljeni, a koje mogu da naprave i početnici u kuhinji. Ovde je samo bitno da koristite čokoladu sa što manje ulja ili bez njega, jer će tako ispasti super iz prvog pokušaja, a dekoracija je na vama. 

Sastojci:

300 g crne čokolade (70% kakaoa)

90 ml mlijeka

40 g neslanog putera

Za čokoladni preliv:

crna čokolada 

mliječna čokoalda

kakao

Za dekoraciju: 

suho voće (opciono)

orasi (opciono)

zrna kafe (opciono)

jestivi listići zlata (opciono)

Recept za čokoladne sitne kolače: 

Prazan tetrapak od mlijeka isijecite na pola, pa ga očistite i obložite pek papirom. Pričvrstite ga nekim spajalicama. U šerpu sipajte mlijeko i čim počnu da se pojavljuju mjehurići sklonite sa šporeta. Sipajte preko rendane čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Zatim dodajte puter sobne temeprature i promiješajte. Sipajte u tetrapak i par puta protresite da smjesa postane glatka. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 3 sata. Zatim izvadite iz tetrapaka i sklonite pek papir, pa isijecite na 32 jednaka dijela (kocke). Od te količine 12 komada ostavite u obliku kocke, a od ostalih oblikujte loptice. Opet ohladite u frižideru. Neke sitne kolače uvaljajte u kakao, neke u istopljenu čokoladu i ređajte na pleh obložen pek papirom. Vratite u frižider ili zamrzivač da se stegnu. Ukrasite čokoladne sitne kolače suvim voćem, orasima… ili nečime po vašoj želji, piše Stvarukusa.rs

Napomena: U frižideru mogu da se čuvaju do nedjelju dana, a ako vam ostanu zamrznite ih poslije tog vremena. Kako bi sitni kolači ostali svježi čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi. Takođe, obavezno koristite čokoladu sa velikim procentom kakaoa, jer će ona moći bolje da se stegne.