GOAT? Novak Đoković konačno otkrio šta je probudilo “zvijer” u njemu i kako je napravio čudesni niz

GOAT? Novak Đoković konačno otkrio šta je probudilo “zvijer” u njemu i kako je napravio čudesni niz



Kada ste najbolji teniser svijeta teško je utvrditi šta vas više motiviše – pobjeda ili poraz.

U slučaju Novaka Đoković koji stremi savršenstvu i jedno i drugo izaziva isti efekat, glad za pobjedama i trofejima je neumoljiva.

Jedino je Carlos Alcaraz ove godine uspio da savlada Novaka na grand slamu i to u finalu Wimbledona. Taj trenutak je prelomio ostatak sezone, a mnogi toga nisu bili svjesni, dok teniser iz Srbije nije progovorio.

„On je najkompletniji igrač kojeg sam vidio u dugo vremena. Wimbledonski poraz me je toliko razbijesnio da sam onda morao da osvojim sve u Americi (smijeh). To rivalstvo je velika prilika da guram jače nego ikada ranije“, rekao je Đoković.

On je nakon izgubljenog finala Wimbledona redom osvojio masters u Cincinnatiju, US Open, masters u Parizu, a onda i Završni masters u Torinu.

Istakao je da želi i dalje da se bavi za prava kolega i koleginica.

„Ja već imam mnogo, znate? Imam mnogo više nego što mi je potrebno, ali žene i muškarci koji su oko 200. mjesta na svijetu i niže se mnogo muče. Ne mogu da priušte trenera, putovanja, preskaču turnire… Mnogi supertalentovani igrači napuštaju tenis, a mogli su možda da dođu do velikih visina“, zaključio je najbolji teniser svijeta.