UGLEDNI ADVOKAT: Ako je uhapšen predsjednik Državnog suda, onda je to kraj

UGLEDNI ADVOKAT: Ako je uhapšen predsjednik Državnog suda, onda je to kraj



U posljednjih dvadesetak godina govorim i upozoravam da naš pravosudni sistem ide stranputicom, izjavio je za portal „Avaza“ Josip Muselimović, nakon vijesti o hapšenju predsjednika Suda BiH, Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, Osmana Mehmedagića Osmice.

Prema Muselimovićevim riječima, upravo, na tom prostoru se događaju neobične stvari koje, kako kaže, moraju biti daleko od normalnog pravosudnog sistema i poretka.

– Prema tome, što god se dogodi u našem pravosuđu za mene nije iznenađenje, jer sam se u svojoj dugoj karijeri naslušao svega i svačega. Ali, ako je uhićen predsjednik Državnog suda, onda je to kraj. Onda od toga neko drugi mora povesti najozbiljnijeg računa da ne bismo došli u svijet i sferu potpunog bezvlašća – kaže Muselimović za “Avaz”.

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));