HAOS PRIJE VELIKOG DERBIJA FENERA I GALATASARAYA: Evo šta se dešava ispred stadiona

HAOS PRIJE VELIKOG DERBIJA FENERA I GALATASARAYA: Evo šta se dešava ispred stadiona

Nogometaši Fenerbahčea i Galatasaraya večeras u Saudijskoj Arabiji trebaju odigrati novi veliki gradski derbi, a ovoga puta se bore za trofej u Superkupu. 

Razlog političkog skandala je to što domaćini utakmice u Rijadu (Saudijska Arabija) ne dozvoljavaju igračima da izađu na teren u majicama s likom Kemala Ataturka. Igrači to silno žele i ne izlaze na teren bez njih.

Sada Klix.ba javlja da su navijači Fenerbahčea ispred stadiona. Saudijci im nisu dozvolili ulazak na tribine jer nose dresove na kojima je lik Ataturka.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-media-max-width=”560″><p lang=”tr” dir=”ltr”>Fenerbahçe taraftarı: &quot;Formada Atatürk resmi var diye bize stada almadılar.&quot;<a href=”https://t.co/obXM3p3FxD”>pic.twitter.com/obXM3p3FxD</a></p>&mdash; Haber Report (@HaberReport) <a href=”https://twitter.com/HaberReport/status/1740788364595376288?ref_src=twsrc%5Etfw”>December 29, 2023</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Utakmica pred otkazivanjem zbog pravog haosa! Pojedini turski mediji navode da je utakmica otkazana, no još uvijek nema potvrde od relevantnijih medija.

(klix.ba)