Cijela Turska se ujedinila: PRVOLIGAŠ POVUKAO POTEZ KAKAV SE NE PAMTI

Cijela Turska se ujedinila: PRVOLIGAŠ POVUKAO POTEZ KAKAV SE NE PAMTI

Fudbaleri Fenerbahcea i Galatasaraya trebali su večeras odigrati finale Superkupa, no početak meča je odgođen zbog skandala.

Naime, Galatasaray i Fenerbahče su imali u planu da na utakmici obilježe i stogodišnjicu osnivanja republike, banerima sa likom Kemala Ataturka koga smatraju ocem moderne države i dodatnim banerom na kome je trebalo da bude ispisana poruka, Ataturkov citat: „Mir u kući, mir u svijetu“.

Uz to, igrači oba tima trebalo je da na teren izađu u majicama sa Ataturkovim likom. Saudijskim domaćinima se to nije dopalo, a kada su domaćini zabranili isticanje banera, dva tima su riješila da neće da igraju utakmicu.

Osim Bešiktaša, podršku velikanima Turske dao je i prvoligaš Samsunspor koji je upalio svjetla svog stadiona.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”tr” dir=”ltr”>Samsunspor: <br><br>Işıkları açtık. Bayrakları astık. Samsun&#39;a bekliyoruz! <a href=”https://t.co/8uvi3bGH4Q”>pic.twitter.com/8uvi3bGH4Q</a></p>&mdash; Onedio (@onediocom) <a href=”https://twitter.com/onediocom/status/1740801624250171864?ref_src=twsrc%5Etfw”>December 29, 2023</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>