BOMBETINA ZA KRAJ TRANSFER ROKA: Sarajevo dovodi pojačanje iz Bayerna?

BOMBETINA ZA KRAJ TRANSFER ROKA: Sarajevo dovodi pojačanje iz Bayerna?

Senijad Ibričić ne miruje. Sportski direktor traži najbolje igrače za FK Sarajevo. Lista pojačanja još nije zaključena.

Premda je Simon Rožman na “slatkim mukama, “Ibro” se pobrinuo da trener, skoro na svakom mjestu, ima po dva kvalitetna rješenja.

Spoj domaćih i stranaca. Nisu zapostavljeni mladi. Naprotiv. Odškrinuta su vrata i za forsiranje i afirmaciju talentiranih igrača iz vlastite akademije.

Iako, samo naizgled se čini, da bordo tim priprema teren za “žetvu” trofeja tek u idućoj sezoni, sve je otvoreno i za proljeće. Sarajevo se bori za Kup, ali i poziciju koja kroz prvenstvo garantira plasman u Evropu. Iako je Borac pripremio šampionski šampanjac, premda Zrinjski želi odbraniti naslov, ni Sarajevo nije bez šansi.

Sportske saznaju da je moguć još jedan spektakularni transfer na Koševu. Mada nema zvanične potvrde iz bordo tabora, vrlo je moguće da dres Sarajeva obuče igrač koji je prošao kompletnu školu Bayerna. Dijete bavarskog kluba i sin klupske legende.

Njihov izvor “tvrdi” kako su kontakti uspostavljeni. Salihamidžić postaje član FK Sarajevo, ali ne Hasan već njegov sin Nik? Istina Nik ima još ponuda iz Evrope. Iz Njemačke najviše, pa “vaga” gdje je najbolje za njegovu karijeru. Ponuda koju je dobio od FK Sarajevo “bacila” je Nika u razmišljanje. Vrlo je izazovna, motivirajuća. Za koji dan sve će se znati.

Da li je Nikov oproštaj od Bayerna na društvenim mrežama inicirao moguće razgovore i trasirao put ka Sarajevu ili je samo “zagolicao” maštu bordo.fanova.

Nik je i mladi bh.reprezentativac. Već je debitirao za BiH kod selektora Igora Jankovića. Pun je impresija, ali željan izazova, kako bi zadržao mjesto u reprezentaciji. Za koju je četiri ciklusa uspješno nastupao njegov otac Hasan, doskorašnji sportski direktor Bayerna.

Nik je, a nakon što mu je istekao juniorski staž, igrao u Kanadi i Italiji.

Da li je bosanskohercegovačka Premijer liga nova stanica Nika Salihamidžića znat će se brzo. Nema sumnje da bi takav transfer bio svojevrsna senzacija. Nikov otac Hasan svojevremeno je od jugoslovenskih klubova navijao za Velež i Sarajevo. Za “Rođene” je Braco igrao, nakon što je bljesnuo u jablaničkoj Turbini.

Salihamidžić u bordo dresu. Lijepo zvuči…