TO JE TO! DAN D JE STIGAO: Luka Modrić je donio konačnu odluku!

TO JE TO! DAN D JE STIGAO: Luka Modrić je donio konačnu odluku!

Hoće li Luka Modrić napustiti Real Madrid ili neće, pitanje je s kojim se fudbalski fanovi susreću unazad mjesecima, a priča je iz dana u dan sve snažnija, no sada, kada smo stigli do 30. decembra, posljednjeg dana prijelaznog roka u Saudijskoj Arabiji, stvari su potpuno jasne.

Luka Modrić ove sezone nema tako važnu ulogu u timu Reala kao nekih ranijih sezona, iako se javno Hrvat nikada nije pobunio zbog toga, nego i dalje postupa kao veliki profesionalac i svaku priliku koju mu Carlo Ancelotti ukaže iskoristi na najbolji način.

Ali godine su ipak učinile svoje, Italijan se raduje oslanja na neke mlađe snage i sprema tim za budućnost, dok se Modrićeva era u Madridu polako bliži kraju. Nije bilo sasvim poznato hoće li veznjak otići ove zime ili tek na kraju sezone, ali sada je sve poznato.

Naime, zbog ljubavi prema Realu, Luka ne želi otići prije kraja sezone. Kako je rekao, ovaj klub mu je omogućio pet Liga prvaka i Zlatnu loptu, a kada dođe vrijeme za odlazak, želi to da učini na poseban način, uz veliki oproštaj koji bi klub priredio jednoj od svojih legendi.

Odigrao je čak 512 utakmica, dao 38 golova i upisao 84 asistencije u svojoj opsežnoj karijeri u Real Madridu. Prošle sezone odigrao je 52 utakmice, 34 kao starter.

Na polovici aktualne sezone nastupio je u 24 utakmice, 14 puta u početnih jedanaest. Postupna smjena generacije u korist mladih veznjaka i zvijezda poput Camavinge, Valverdea i Tchouaménija utječe na njegovu istaknutost. Događa se to i Kroosu. To je zakon života.

Razlika je u tome što Kroos igra više od Hrvata jer je on prije nekoliko godina napustio njemačku reprezentaciju i koristi reprezentativne pauze da odradi mini predsezone koje ga fizički osposobe. Ista stvar se dogodila s Benzemom, koji je pružio najbolje partije otkako je prestao da igra za Francusku.

Modrić se, međutim, nikada nije želio odreći hrvatskog dresa, pa će svoju reprezentacju predstavljati i na Euru narednog ljeta. U Valdebebasu bi voljeli da je davno prestao da igra za Hrvatsku, ali Luka je to odbio čak i pod cijenu da sada dobija značajno manje minuta na terenu.

Timovi poput Al-Nassra i Al-Hilala imaju spremne bogate ugovore za Modrića, želi ga Messijev Inter Miami, no svi će morati pričekati ljeto kako bi ga doveli, a pitanje je hoće li i tada biti sve gotovo ili će Luka htjeti da ostane barem još jednu sezonu u svom Madridu makar bio potpuno beskoristan za tim, mada to naravno nije moguće, on će uvijek doprinositi na bilo koji način uspjehu klubova čiji je zaposlenik.