Osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka dobro poznat policijskim organima

Osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka dobro poznat policijskim organima

Osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka prethodno evidentiran kao povratnik u krivičnim djelima

Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdila je da je Adem Šuman, osumnjičen za ubistvo Farisa Pendeka, povratnik u činjenju krivičnih djela. Novalić je izjavila: “Ja mogu potvrditi da je osoba prijavljena za izvršenje ovog krivičnog djela prethodno evidentirana u kaznenoj evidenciji, prekršajnoj evidenciji i u evidenciji višestrukih povratnika u vršenju saobraćajnih prekršaja.”

Prema nezvaničnim informacijama, sukob na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića eskalirao je u nedjelju navečer zbog saobraćajne situacije. Faris Pendek, koji se nalazio u vozilu i nije učestvovao u sukobu, izgubio je život nakon što ga je Adem Šuman upucao iz pištolja.

Danas će biti održan ukop Farisa Pendeka na gradskom groblju Vlakovo, s dženazom i ukopom zakazanim za 13 sati. Građani, porodica i prijatelji organizirat će skup ispred Osnovne škole “Osman Nakaš” u 20:30 sati kako bi odali počast Farisu Pendeku.

Faris Pendek, odlikaš i gimnazijalac od 19 godina, postao je još jedna žrtva nasilja na ulicama Sarajeva, izazivajući ogorčenje građana koji su suočeni s ponovnim tragedijama uprkos obećanjima da se takvi događaji neće ponavljati.