“Nije da se hvalim, ali mnogo sam bogata i udala sam se za jednog bijednika…”

“Nije da se hvalim, ali mnogo sam bogata i udala sam se za jednog bijednika…”

Mnogo sam bogata i mnogi su se šokirali kad sam se udala za jednog bijednika, muškarca koji je bukvalno bio socijalni slučaj.

Međutim, obzirom da je bijednik i da nema ništa, sa njim mogu lako manipulisati. Znala sam da će da me sluša kao pas i da će da “žmiri” na moje vanbračne ljubavne afere.

Lijep je kao Bog i jedino što ima bolje od mene je fizički izgled ali i to meni ide u prilog.

5ce5b7a2-2230-4722-a643-08f50a0a0a64-sad-man-690×480
Volim da ga podsjećam ko je on, da mu “nabijam” na nos da živi u mom stanu, vozi moje auto, jede moju hranu… Ne prođe dan da mu nešto ne spomenem čisto da ne zaboravi ko je on, a ko sam ja.

Kada sa društvom izađemo na večeru, obožavam da ga pustim da on krene da plati, a ja ga tada sasječem: “Ja ću platiti, jer ćeš sutra opet tražit da ti dam!” ili

“Lako se s tuđim parama razbacivati!” ili “Ako ti plaćaš mojim parama, ko je onda ustvari platio piće?” Ma ima toga…

1-1
Baš se osjećam moćno i dominantno..

A da ne pišem o mojim ljubavnim aferama. Ono muža ostavimda sređuje stan a ja odem na vikendicu ili neki skupi hotel i cijeli dan uživam sa pravim muškarcima, muškarčinama, ali takvi nisu za brak, dobri su samo za jedan dan. Ili više dana i noći. Uh…”

BONUS

Iako smo mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odeću, i nije baš tako.

Omekšivač se spominje kao sredstvo sa više mogućih namena: od dopune za aparate za prijatniji miris doma, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha.

Pranje sudopera

Popularna britanska ‘influenserka za čišćenje’ Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoperu najpre zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz ketlera doda i vruću vodu.

– Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine – savetuje Mrs. Hinch.

sudopera, čišćenje, kuhinja
FOTO: PROFIMEDIA
Pranje prašnjavih radijatora

Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem

– Omekšivač za rublje na starom i prašnjavom radijatoru: sad izgleda kao nov i sjajno miriše – napisala je.

žena, Radijator
FOTO: SHUTTERSTOCK
Brisanje prašine

Korisnica Clean Queen pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik s omekšivačem koji sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata. – Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se brzo opet nakupi prašina – kaže ona

Osvežavanje WC-a

Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC šolju dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

WC
FOTO: PROFIMEDIA
Pranje ulaznih vrata

Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

vrata, broj
FOTO: PROFIMEDIA
Za mirišljave prostorije

TikTok korisnica Nic podelila je kako u osveživač prostorija s trstikom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

– Miriše neverovatno, bolje nego pre – napisala je.

Ulazni i kupatilski tepisi

Ako želite da otkrijete koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača koji ćete ostaviti da deluje 30-ak minuta prije ispiranja.

BONUS: 👇🏻 🤩 🤩 👇🏻

Ako ste skloni nastanku tamnih mrlja i neujednačene boje tena, tretman započnite Melascreen UV kremom SPF 50+

U površinskom sloju kože, epidermisu, specijalizirane stanice melanociti proizvode smeđi pigment melanin, koji se u formi granula zatim premješta na površinu kože i, ovisno o količini i raspodjeli, diktira boju kože. Proizvodnja melanina, pa tako i boja kože, ovisi o dva bitna činitelja: našoj genetskoj predispoziciji, koja određuje prirodnu boju kože (fototip), te izlaganju suncu, što uzrokuje tamnjenje kože.

Izlaganje suncu može znatno promijeniti prirodnu boju kože, jer pod utjecajem sunčevih zraka koža tamni, a učinak traje nekoliko dana ili tjedana. Tamnjenje kože obrambena je reakcija protiv oštećenja izazvanih djelovanjem ultraljubičastih zraka. Zato osobe izrazito osjetljive na djelovanje sunčeva zračenja, bilo prirodno ili zbog određenih stanja kože, moraju svojoj koži pružiti najvišu razinu zaštite od sunca.

Melazma se očituje kao pojava smeđih do tamnije sivih mrlja nepravilna oblika, uglavnom na čelu ili obrazima, katkad i na bradi. Njezin razvoj pospješuje suvišak estrogenih hormona, pa se često javlja potkraj trudnoće, zbog čega se još zove “maska trudnoće”. Budući da su trudnice osobito sklone nastanku melazme, ne bi smjele boraviti na suncu bez sredstava za zaštitu.
Ipak, melazma se ne javlja samo tijekom trudnoće. Tako njezin razvoj može pospješiti uzimanje estrogena u obliku oralne kontracepcije, a može se pojaviti i kod muškaraca nakon izlaganja kože suncu.

Sunčane pjege su brojne sitne tamne mrlje, koje kod starijih osoba često zovemo staračke pjege. Njihov broj i veličina povećavaju se starenjem, a najviše se razvijaju na nadlanicama, licu, vratu, dekolteu i nogama.

Melazma i sunčane pjege najčešći su tipovi tamnih mrlja i potpuno su dobroćudne lezije. Stoga dobro pazite da sunčanu pjegu ne zamijenite madežom. Primijetite li bilo kakvu promjenu madeža u veličini, boji ili obliku, odmah se javite liječniku.

Ten može biti neujednačen, što je tipično za fotostarenje kože izazvano pretjeranim izlaganjem sunčevu zračenju.

Što se može učiniti?

Srećom, postoje dermokozmetički proizvodi koji mogu ublažiti neujednačenu pigmentaciju na koži. Međutim, za uspjeh proizvoda za posvjetljivanje kože prijeko je potrebna pravilno odabrana zaštita od sunca.

Melascreen je potpuna linija za posvjetljivanje kože iz dermatoloških laboratorija Ducray. Inovacija je na području sprječavanja suncem izazvanih pigmentacija na koži i njihova posvjetljivanja. Proizvodi ublažavaju pojačane pigmentacije i ujednačavaju boju tena.

Melascreen UV krema SPF 50+

pruža vrlo visoku UVB i UVA zaštitu od sunca koži sklonoj neujednačenoj pigmentaciji;
trajnom primjenom znatno posvjetljuje postojeće mrlje;
vodootporna je.

Ako ste skloni nastanku tamnih mrlja i neujednačene boje tena, tretman započnite Melascreen UV kremom SPF 50+. Klinički je ispitana u uvjetima intenzivna sunčeva zračenja na Mauricijusu, i to na 30 tamnoputih žena koje su imale tamne mrlje. Nakon mjesec dana primjene i svakodnevna izlaganja suncu, kod 79 posto ispitanih žena primijećeno je znatno posvjetljivanje kože. Melascreen UV krema SPF 50+ osigurala je i vrlo učinkovitu zaštitu od sunčanih opeklina. Pakirana je u tubu s pumpicom, što omogućuje točno doziranje proizvoda, učinkovitu zaštitu od sunca i sprječavanje nastanka tamnih mrlja na koži, uz istodobno posvjetljivanje postojećih.

Način upotrebe:

5 do 6 doza (pritisaka na pumpicu) za lice;
9 doza (pritisaka na pumpicu) za vrat i dekolte;
1 doza (pritisak na pumpicu) za svaku nadlanicu;
redovito ponavljajte nanošenje.

Ako već imate tamne mrlje na koži, uz Melascreen UV kremu SPF 50+ koristite i Melascreen DEPIGMENTANT. Melascreen DEPIGMENTANT intenzivna njega posebno je  formulirana za smanjenje i posvjetljivanje  lokaliziranih tamnih mrlja. Djelotvornost  leži u originalnoj kombinaciji djelatnih tvari, koncentriranoj formuli azelaične i glikolne kiseline. Azelaična kiselina je  djelatna tvar prepoznatljiva po svom snažnom depigmentirajućem djelovanju: inhibira ključni enzim uključen u sintezu pigmenta melanina te na taj način smanjuje vidljivost tamnih mrlja. Glikolna kiselina, referentna djelatna tvar u dermatologiji, uklanja površinski melanin, zaglađuje kožu i omogućuje bolje prodiranje azelaične kiseline.

Način uporabe:
Nanesite ujutro i navečer na temeljito očišćene pogođene dijelove (lice, dekolte).
Za najbolje rezultate preporučujemo primjenu Melascreen DEPIGMENTANT intenzivne njege najmanje 3 mjeseca.

U svijetu dermokozmetike Ducray dermatološki laboratoriji danas sudjeluju s više od 60 proizvoda za njegu kože i kose te nude rješenja za različita dermatološka stanja i bolesti

Sadržaj članka
Znanost u službi pronalaženja najboljih rješenjaTemelji aktivnih sastojakaKlinička ekspertizaIskustvo u galenskoj farmacijiZanbal projekt – ekološki odgovorno ponašanjeDucray dermatološki laboratoriji danas

Tridesetih godina prošloga stoljeća šamponi za kosu bili su spravljani od sapuna u prahu koji se prije korištenja otapao u vodi. Svrha im je bila isključivo pranje, a ne i njegovanje i oblikovanje kose. Uz to, oštećivali su kosu i činili je beživotnom.

Tu počinje i priča Ducray dermatoloških laboratorija. Albert Ducray, sin dermatologa i pionir dermokozmetike koji je imao mnoštvo inovativnih ideja, nezadovoljan kvalitetom i ponudom tadašnjih šampona, započeo je proizvodnju prvih dermokozmetičkih šampona za kosu. Ducray šamponi prvi su šamponi koji su se mogli nabaviti samo u ljekarnama.

Uz novi pristup u proizvodnji šampona, Albert Ducray prvi je uveo i označavanje njihove namjene (šampon od ekstrakta kamilice za plavu kosu, od ekstrakta kore panamskog drveta za masnu kosu, od ekstrakta kore bora za normalnu kosu), kao i uputu za primjenu na ambalaži svojih šampona. Time su znatno olakšane i preporuka i primjena šampona, što je u potpunosti ispunjavalo potrebe svih, od korisnika do zdravstvenih djelatnika. Tim novim, visoko kvalitetnim i za tadašnje vrijeme jedinstvenim šamponima, Albert Ducray stvorio je čvrste temelje za razvoj Ducray dermatoloških laboratorija. Kao vizionar svoga vremena, shvaćao je važnost u razvijanju suradnje i čvrstog partnerstva sa zdravstvenim djelatnicima, liječnicima i farmaceutima, a stručnost, djelotvornost i kvaliteta bile su njegove niti vodilje. Od tada pa sve do danas Ducray dermatološki laboratoriji slijede njegov put, uvijek težeći inovacijama i napretku.

Znanost u službi pronalaženja najboljih rješenja

Razvoj Ducray dermatoloških laboratorija temelji se na strogom znanstvenom pristupu. Kako je jedan od njihovih glavnih interesa nastojanje da savršeno razumiju mehanizme povezane s bolestima kose i kože, uspostavili su znanstvenu suradnju s Centrom za istraživanja Pierre Fabre i eminentnim specijalistima iz tog područja medicine, što im pruža sposobnost pronalaženja najboljih rješenja prilagođenih potrebama bolesnika.

Temelji aktivnih sastojaka

Djelatni sastojci proizvoda Ducray dermatoloških laboratorija odabrani su prema strogim kriterijima Ducray znanstvene ekspertize, što rezultira učinkovitim, kvalitetnim i visoko podnošljivim proizvodima. Neki od osnovnih djelatnih sastojaka referentne su molekule u svakodnevnoj dermatološkoj praksi, kao što su azelaična kiselina (Melascreen linija), glikolna kiselina (Keracnyl linija), ciklopiroksolamin (Kelual DS linija), cink pirition (Squanorm linija), kertyol (Kertyol PSO linija) i željezov sulfat (Anacaps dodatak prehrani).

Posebnu skupinu čine djelatni sastojci nastali kao rezultat botaničke ekspertize tvrtke Pierre Fabre, čiji je cilj odabrati biljke koje sadrže djelatne tvari specifičnih svojstava korisnih za farmaceutske proizvode. Taj odlikovani pristup podržava odgovoran razvoj biljnih djelatnih sastojaka, od faze istraživanja, preko ispitivanja biljaka do kultivacije i branja. Neki od struke prepoznatih patentiranih djelatnih sastojaka su Myrtacine (Keracnyl linija), Hydroxydecine (Keracnyl linija), Sabal serrulata (proizvodi linije Squanorm i Argeal šampon), Ruscus (Anaphase šampon) te djelatni sastojci koji su predvodnici u inovaciji, poput tetrapeptida (Neoptide Women losion protiv ispadanja kose).

Klinička ekspertiza

Učinkovitost proizvoda Ducray dermatoloških laboratorija povezana je s provođenjem posebnih kliničkih ispitivanja za procjenu učinkovitosti radi potvrde istinitosti tvrdnji koje se vežu uz proizvod i nedovođenja krajnjeg korisnika u zabludu. I podnošljivost proizvoda procijenjena je kliničkim ispitivanjima pod nadzorom dermatologa. Rezultat kliničke ekspertize je sigurnost visoke kvalitete, optimalne učinkovitosti i vrlo dobre podnošljivosti svih proizvoda Ducray dermatoloških laboratorija.

Iskustvo u galenskoj farmaciji

Iskustvo u galenskoj farmaciji nastalo je iz farmakološke tradicije koja je u kombinaciji s kozmetičkom ekspertizom pomogla optimizirati učinkovitost formule. Na taj način Ducray dermatološki laboratoriji stavljaju poseban naglasak na osiguranje najviše razine udobnosti prilikom primjene, uz posebno prilagođene i ugodne teksture proizvoda.

Zanbal projekt – ekološki odgovorno ponašanje

Ducray dermatološki laboratoriji podržavaju i razvijaju ekološki odgovorno ponašanje u svrhu očuvanja okoliša. Nakon analize životnog ciklusa Extra Doux šampona, jednog od najprodavanijih proizvoda Ducray dermatoloških laboratorija, razvijena je nova biorazgradiva formula, s tim da promjena formule nije utjecala na učinkovitost proizvoda, to jest očuvana su svojstva potrebna za oblikovanje kose i izvorni miris. Osim biorazgradive formule, ekološki odgovorno ponašanje uključuje i pakiranje Extra Doux šampona u reciklirajuću bočicu s čepom.

Sljedeći korak bilo je sudjelovanje u Zanbal projektu, započetom 2012., u sklopu kojeg se svake godine sadnjom stabala bagrema u afričkoj državi Mali 100 posto kompenzira emisija stakleničkih plinova vezanih uz proizvodnju Extra Doux šampona, što je primjer predanog partnerstva u svrhu očuvanja okoliša.

Ducray dermatološki laboratoriji danas

U svijetu dermokozmetike Ducray dermatološki laboratoriji danas sudjeluju s više od 60 proizvoda za njegu kože i kose te nude rješenja za različita dermatološka stanja i bolesti, kao što su prhut, seborejički dermatitis, ispadanje kose, osjetljivo vlasište, akne, hiperpigmentacije kože, suhoća kože i mnoge druge. Prisutni u ljekarnama u više od 70 zemalja, Ducray dermatološki laboratoriji prepoznati su zbog posebnosti svojih proizvoda i korijena u farmaceutskoj preciznosti, a sve u svrhu osiguranja kvalitetnog rješenja za dermatološki problem svakog korisnika.