“Otac je bolestan i potrebna mu je transplantacija.

“Otac je bolestan i potrebna mu je transplantacija. Operacija je i za donora rizična, a period oporavka dug. Kroz život je bio grozan otac i još gori suprug mojoj majci.

Uvijek bi naglašavao da zato što smo ženska djeca ništa ne vrijedimo ( 4 sestre) i uz to bi na svakakve načine maltrerirao majku. Ona je podnosila cijeli teret što finansijski što održavanja kuće i odgajanja nas.

Prije 5 godina majka se razvela, a ja sa njom otišla u podstanare. Dvije starije sestre su udate, a mlađa studira. Niko od nas se nije čuo sa njim od tad.

I evo nazvao je jer mu je potrebna transplantacija. Nijedna od nas ne želi da se testira i ne želi da rizikuje svoj život za to. Smatram da radim pravu stvar, ali se ipak grozno osjećam i ne spavam noćima. Uz to njegovi nas konstantno zovu, prijete i uznemiravaju.

Smatram da mu nijedna od nas ništa nije dužna. Ne želim da umre, ali ne želim ni da rizikujem svoj život, posao i sve ostalo zarad nekog ko je uvijek bio grozan prema meni.”

(Ispovesti.com)

Bonus:

“Kolega koji je do jučer radio isti posao kao i ja…”

“Kolega koji je do jučer radio isti posao kao i ja, a onda preko veze dogurao do mjesta šefa, stalno mi prijeti otkazom.

Ni ranije se nismo podnosili, ali se sada baš osilio i čak mi je direktno rekao da samo krevet može da me zadrži na tom mjestu.

Mrtva hladna sam mu rekla da slobodno može da mi smjesti otkaz, ali da je prava šteta ako tako mlad čovjek ostane bez nogu i bez mogućnosti da trči za svojim djetetom.

Prvo je mislio da se šalim pa kad je shvatio da sam ozbiljna rekao mi je da sam psihopata. Samo sam mu odgovorila da provjeri stepen moje psihopatije.

Sad me zaobilazi i ne spominje više otkaz, ali čujem od drugih kolega kako priča da sam luda i poremećena. Važi, onda u tom slučaju imam osnova za mobing.”