3 RAZLOGA ZAŠTO MUŠKARCI OD 50

Robert de Niro , Al Pacino, Sylvester Stallone, Leonardo DiCaprio, Clint Eastwood … Sve su to imena velikih holivudskih zvijezda koje su slavu stekle zahvaljujući velikom umijeću i talentu, da bi se ta reputacija poljuljala u trenutku kada su “izgubili svoju glave”. nakon što su devojke duplo starije od njih… Neki od ovih gore pomenutih muškaraca šetaju okolo i jure devojke 40 ili čak 45 godina mlađe. Šta je to zbog čega sredovečni muškarac ” balavi” za devojkom ?

Kada napune pedesetu, pa i šezdesetu, kao da im đavo nešto šapuće, izgube se i napuste brak, djecu, unuke – sve zbog ljubavi prema mladoj djevojci.

Postoje 3 faktora koji objašnjavaju ovakvo ponašanje muškaraca u ozbiljnoj dobi:

1. Fiziološki

To je kada muškarca privlači mlado tijelo i on podsvjesno misli da bi, ako je mlada djevojka s njim, mogao vratiti malo mladosti i ponovo postati momak.

Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas
foto: Profimedia

2. Psihološki

Muškarac naivno veruje da će uspeti da prevaspita mladu devojku i stvori ženu “sam i za sebe”.

Al Pacino
foto: Profimedia

3. Društveni

“Kako je lepo da mlade devojke i dalje obraćaju pažnju na mene! Svi će mi zavideti”, misli muškarac koji je započeo ljubavnu vezu sa mladom devojkom.

Ali istina je da zaljubljenost u ženu duplo stariju od tebe može biti više mana nego prednost. A glavni nedostatak je razlika u godinama, koja će se početi osjećati i fizički i socijalno, a posebno psihički.

Tina Kunaki, Vincent Cassel
foto: JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia