AKO IMATE 3 SIMPTOMA, PRETI VAM IZNENADNA SMRT

Visok pritisak, vrednosti iznad 135 sa 80 Povećan obim struka, i kod žena i kod muškaraca Jutarnja vrednost glukoze u krvi veća od 6,1 Trigliceridi u krvi vrednosti većih od 1,7 Smanjen HDL holesterol

“Govorimo često i o visokoj frekvenci pritiska, to je kada stavite tri prsta u koren palca i brojite otkucaje koje osećate. Pogoduje kardiovaskularnim bolestima, a tu su i prekidi u disanju kod gojaznih osoba”, rekla je doktorka.

Ona je upozorila i da struk nije jedini deo tela koji bi valjalo meriti da bismo znali kakvo nam je zdravlje, i rekla da i obim vrata koji je veliki postavlja podlogu za opasne bolesti krvnih sudova. Takođe je i odsustvo fizičke aktivnosti nazvala bolešću modernog doba, to više nije samo “činjenica” u našim životima već problem za sebe.

Jeste li i vi jedna od onih osoba kojoj su riječi „od ponedjeljka ću…“ česte u vokabularu? Tjedan startate s najboljim namjerama ali onda život uplete svoje prste. Stres, manjak vremena, gomila obaveza i dužnosti, nezadovoljstvo odnosima i drugi životni segmenti pomrse vaš naum pa lako zaboravite isplaniranu poslijepodnevnu šetnju s posla do kuće, salatu zamijenite „brzom“ hranom, o osmosatnom snu možete samo sanjati, jednako kao i o opuštajućim ritualima za odmor duha i tijela.

Ovo što slijedi možda jesu naoko mali rituali, ali zbroj njihovih dobrobiti može donijeti velike promjene. Ne zaboravite, dokazano je da kada nešto uzastopno ponavljamo 21 dan da to postaje navika. Mi vam želimo da ih prigrlite što više i da usput osmislite neke samo svoje. Krenite već danas, koji god dan u tjednu bio.

 10 Ukupno pregleda,  10 Ukupno pregleda

The post AKO IMATE 3 SIMPTOMA, PRETI VAM IZNENADNA SMRT appeared first on .