BiH: Djevojčica (12) čekala dva sata da je doktor primi na pregled

BiH: Djevojčica (12) čekala dva sata da je doktor primi na pregled

Tužna priča iz zeničke Kantonalne bolnice u kojoj je 12-godišnja djevojčica Adela čekala puna dva sata kako bi je pregledali ljekari ove ustanove.Ne znam šta da vam kažem. Stomak je zabolio, dobila jake bolove i temperaturu preko 39 stepeni. Da bi povadili sve nalaze i čekali doktora preko dva sata, dijete je ležalo na onoj klupi.Ovdje je problem samo što niko nije imao sluha za nju, da kaže da je unesem na neki krevet. Tri slobodna kreveta su bila u prijemnoj sali, nigdje nikog od pacijenata to jeste da su kreveti zauzeti. A ona je morala ležati na ovoj drvenoj klupi”

Ležala je sigurno sat i po, da bi Zehra kojoj se zahvaljujem, nazvala nekog i tek tad je sestra uvela dijete sa temperaturom od 39 stepeni i dala joj analgin a doktor došao kroz dva sata bio u operacionoj sali tako kažu – kaže Elvudin Topalović, njen otac.Otac kaže i da kad je doktor primio bio je korektan.

U redu sa te njegove strane, ali mi nije jasno i dalje zašto je osoblje dozvolilo da dijete leži na klupi dva sata. Jasno mi je da je doktor imao hitnu operaciju koja se odužila, ali tužno je gledati svoje dijete u bolovima kako leži na nekoj drvenoj, staroj i hladnoj klupi – izjavio je njen otac Elvudin Topalović, prenosi Crna-hronika