Bila je udata za inspektora i stalno se zalila na brak

Bila je udata za inspektora i stalno se zalila na brak… Dijanu sam upoznao u obližnjem kafiću gdje sam često svraćao na kafu. Zdravo za zdravo, poneki osmijeh, to je bila sva naša komunikacija. Znao sam da je udata za dosta starijeg inspektora s kojim ima dvoje djece, tako da me nešto posebno nije ni zanimala. Jedan dan ubijam dosadu po fejsu kad jedan novi zahtjev, ni manje ni više nego Dijana.

Prihvatim je, javim joj se, poruka po poruka, žali se ona kako je zap stavljena u braku, kako joj muž ne posvećuje dovoljno pažnje. Vidim ja na šta ona cilja. Ugovorimo tu neku ”kafu” za sutra naveče. Dijana je bila crnka srednje visine, solidne g e i malo većih si a, sve u svemu, dobra pi ka što bi narod rekao.Sutra naveče se nađemo, popijemo kafu u jednom zabačenom etno restoranu. Uglavnom me davila svojim problemima, šta joj fali, šta joj treba.

Pre tri godine sam se uselila sa dečkom. Pošto voli mačke, a ja ne, molio me je mesecima da usvojimo neku. Kad je krenula korona, pokupila sam mače sa ulice i bio je presrećan. Na kraju se svelo na to da se on igra i mazi sa mačkom, a ja čistim pesak, vodim kod veterinara i kupujem hranu. Međutim od pre tri meseca krenulo je nešto čudno da se dešava. Mačka koja njega više voli, neće da mu priđe, sem da ga napadne kad dođe sa posla. Počinje da piški na krevet i da mu ostavlja “poklone” na jastuku, a da se sa mnom mazi. Pitam ga šta se dešava, da je nije tukao, on poriče. Nakon mesec i po mačijeg terora, dečko predloži da je udomimo ili uspavamo, ja kažem ne još i odvedem je kod veterinara. Žena mi nije verovala da mačka nije tučena i kaže mi da postavim kamere i da ne kažem dečku. Sreća pa sam je poslušala. Treći dan imam šta da vidim, dečko dovodi koleginicu, izbacuje mačku iz spavaće i na odlasku mačka napada i njega i nju. Dečko je dobio šut kartu, a ja sada izuzetno volim mačke.