DEJAN DRAGOJEVIĆ KONAČNO PROGOVORIO NAKON PRELASKA U ISLAM! Otkrio zbog čega je ŠUTIO do sada, kao i čija je to odluka bila

Dejan Dragojević nakon nekoliko godina šutnje i pritiska, kako zadrugara tako i javnosti, priznao je da je promijenio vjeru i prešao u islam.

Otputovao je u Meku, te je svakodnevno kačio fotografije i video klipove iz Saudijske Arabije, kako bi dočarao ljepote odmora ali i vjere u kojoj nesumnjivo uživa.

Prilikom jednog obraćanja naveo je da je već 4 godine u posvećen islamu i da mu je ovo četvrti ramazan koji slavi i to baš u Meki.

-Nalazim se u Saudijskoj Arabiji, u Meki, gdje Allah poziva robove svoje, naravno samo one koje hoće. Ovdje sam par dana i osećaj je nevjerovatan. Ovo je Allahova kuća, mene je pozvao. Ovdje sam sa braćom i sestrama iz Novog Pazara, iz Bosne i Hercegovine… Ovdje smo klanjali. Svaki musliman treba da dođe ovdje, ali nije lako – počeo je Dejan i dodao:

-I plače ti se i smije ti se. Ovdje ne smije da se nosi ništa što je krojeno i šiveno, ispod nemaš ništa, tako jedino smeš da uđeš ovde, to su kao dva peškira spojena. Ovdje namaz vrijedi jako mnogo i to je najbolje što možete da uradite. Nisam imao potrebu da pričam o islamu. Ljudi me ne bi razumjeli, ovo se u trenutku desilo, da razmišljam da dođem ovdje.

On je otkrio i da li je ispratio sve šta se pisalo o njemu nakon što je priznao da je muslimanske vjeroispovijesti.

-Postim i ne čitam sve šta s piše. Ja sam se vratio islamu prije četiri godine. Niko ne može da te natjera na to. Moja odluka je bila. Zašto bih morao da pričam na silu? Kada sam osjetio od srca da treba da pričam da sam musliman, to sam uradio. Klanjao sam u rijalitiju. Nikada nisam preskako, neki su znali, neki nisu. Volim što sam musliman – otkrio je Dejan za “Premijeru”.