EVO KOLIKA KAZNA PRIJETI STEFANU KARIĆU: Oglasio se njegov advokat i otkrio detalje slučaja sa Natašom Šavijom

On je jučer javno priznao da je došlo do koškanja i da su jedno drugo ošamarili na svadbi na kojoj se dogodio incident, a sada se na ovu temu oglasio i njegov advokat Goran Karadarević.

– Vidjećemo kakav će biti ishod… Ako se sve dokaže vezano za povrede, kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora. On se dobro osjeća, spreman je na sve ovo što ga čeka u narednom periodu – rekao je Stefanov advokat za “Republiku”.

Podsjetimo, Nataša Šavija 1. maja ove godine hitno je hospitalizovana u KC Vojvodina, nakon teških tjelesnih povreda za koje je optužila bivšeg zadrugara, Stefana Karića.

Starleta je u Urgentni centar Vojvodine primljena sa višestrukim povredama glave i lica u vidu fraktura, hematoma i ogrebotina.

Šavija je policiji rekla da ju je Stefan pretukao na jednoj svadbi u etno-selu “Vrdnička kula”.

Starletino stanje se u jednom trenutku pogoršalo, a drugi put je primljena u bolnicu u septičnom stanju.

Zbog incidenta, Karić je bio u pritvoru u Sremskoj Mitrovici, odakle je jučer pušten, a Nataša je jučer davala svoj iskaz povodom ovog slučaja u Osnovnom sudu u Rumi.

Stefan se jučer oglasio i rekao da je između njih dvoje došlo do svađe na svadbi.

– Iskreno, djevojka vjerovatno pored svega što joj se dogodilo može da izjavljuje svašta. Žao mi je kako joj se to dogodilo. Povreda sa okom, to ne znam kako joj se desilo. Mi smo imali koškanje, stvarno ne znam kako je povrijedila oko. Traje suđenje, dali smo izjavu i ona i ja, ja ne mogu bez advokata da dajem informacije. Tokom cijelog dana smo se čuli, ona me je pitala da ide sa mnom, ja sam malo popio, rekao sam joj da dođe. U jednom momentu je moj drug izašao po nju, ona se naljutila zbog toga. Onda pošto joj nisam pružio toliko pažnje, ona je počela da histeriše i da vileni, to je bilo u toaletu. Jeste bilo koškanje, ona je meni lupila šamar i ja njoj, ali nisu to sada neki udarci da ja mogu nekog na taj način da povrijedim. Ja nikad nisam bio ranije nasilan, žao mi je, ima pravo da priča to i da bude bijesna. Njoj se to desilo što se desilo, poslije toga ona se vratila na proslavu, poslije toga šta je radila, ja ne znam – rekao je, između ostalog, Stefan Karić sinoć za “Pink”.