Ispovijest čistačice koja je spasila bebu iz WC šolje: OTKRILA SVE DETALJE
Heroinu jučerašnjeg dana koja je spasila bebu rođenu u toaletu autobuske stanice, Zdravku Rutić, danas svi pozdravljaju na Glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu i čestitaju joj.

Hrabra žena kaže da je i dalje pod stresom i u šoku od svega što je doživjela, ali osmijeh sa lica ne skida.

Zdravka je juče spasila jedan život. I to onaj koji je tek nastao. Oživjela je tek rođenu bebu i to u javnom toaletu na peronu Autobuske stanice u glavnom gradu.

Zdravka radi kao čistačica. U jednom trenutku, kako je ispričala, čula je da iz toaleta neko viče “Upomoć! Upomoć!”. Uletjela je u kabinu i imala šta i da vidi – veoma uznemirena djevojka (20) već se bila porodila. Da stvar bude još dramatičnija, dijete je upalo u WC šolju. Iako u šoku, Zdravka nije izgubila prisebnost, već je bebu, svu modru, praktično crnu, odmah izvukla i uspjela da oživi.

Ovaj Zdravkin nesvakidašnji podvig izazvao je ogromnu pažnju javnosti, a kako je danas rekla, još uvijek je pod stresom zbog svega što se dogodilo.

“To je nešto neopisivo, treba doživjeti to, spasila sam jedan mlad život. Ušla sam unutra, zatekla sam to. Zvala sam obezbjeđenje, oni su reagovali odmah. Bio je mali i modar, ja sam ga okrenula, reagovala sam odmah, počeo je da plače i to je to. A poslije nije mi bilo dobro, još sam pod stresom“, ispričala je Zdravka danas.

Osim što se pobrinula za bebu, i majku je, koja je prema njenim riječima bila izbezumljena, potom bodrila je i tješila.

“Mazila sam je, poljubila sam je, rekla sam joj da mora da ga čuva, da je on mali vuk i ona je rekla neka bude ime Vuk. I vidjećemo se u “Narodnom frontu”, čula sam da je sve okej”, rekla je ova izuzetna žena.

Prema riječima očevidaca, nakon cijele drame Zdravka je uzela šećer i vodu, i nije prestala da se trese. Kako je priznala, prvi put u životu nije mogla da prebroji pazar od stresa.

Heroj Ljubinko prvi je pritrčao da pomogne Zdravki u ovoj nesvakidašnjoj situaciji.

“U prvi mah bili smo zaprepašćeni, tako se nešto nije desilo nikad. Došli smo i vidjeli dijete krvavo i modro, tek rođeno… Pozvao sam Hitnu pomoć, operater me je zamolio da mu ponovim šta se desilo. Poslao je odmah Hitnu, rekao nam je da stegnemo pupčanu vrpcu, to smo i uradili, donijeli smo ćebe, malo smo okupali bebu. Zatekla se i jedna putnica, koja je medicinski radnik ona nam je dosta pomogla. Hitna je došla brzo i sve se završilo kako treba”, rekao je Ljubinko, piše Blic.

Podsjetimo, sve se odigralo juče na Glavnoj autobuskoj stanici, kada je autobus na relaciji Kovin-Kuršumlija, napravio pauzu u Beogradu, na Glavnoj autobuskoj stanici. Jedna od putnica bila i žena stara oko 20 godina, u devetom mjesecu trudnoće. Putovala je sa majkom i kćerkom. Pauzu je iskoristila da ode do toaleta. Ubrzo potom se i porodila.