Jedno dijete iz Bosne i Hercegovine svojim domaćim

Jedno dijete iz Bosne i Hercegovine svojim domaćim zadatkom nasmijalo je cijeli balkan.

Zadatak je glasio:  “Tata je pojeo osam kolača. Mama je pojela tri kolača manje. Koliko su kolača pojeli zajedno?”

A ovo je bio njegov odgovor.

kolaci1

Šta kažete na ovo?

 

Udecembru 2021. godine Ruskinja Lidija Širjaeva (51) ubila je svoju kćerku (23) i troje unučadi od tri, pet i sedam godina. Porota ju je proglasila krivom za stravičan zločin i osudila na 19 godina zatvora. 

Širjaeva je svoje najbliže ubila tako što im je spremila kašu sa rezancima, a zatim je svaki tanjir posula otrovom kao da je šećer. Gledala je kako umiru nakon što su pojeli obrok. Trogodišnji Miša i petogodišnja Rita umrli su odmah. Sedmogodišnji Dima, kao i kćerka, koja je bila invalid, odvezeni su u bolnicu gdje su izgubili bitku za život.

Za to vrijeme ona se “molila za njihove živote”. Lidijina kćerka bolovala je od cerebralne paralize, a unučad su bila od njenog sina. Kad su umrli niko nije shvatio šta se zapravo desilo. Posumnjali su da je otrov dospio u hranu jer je Lidija prije toga radila dezinsekciju kuće. Kad ju je policija ispitivala na pitanje kako se ona isto nije otrovala, odgovarala bi plačom. Istraga je bila okončana i polako su svi počeli da zaboravljaju šta se desilo.

Međutim, tokom 2022. godine Lidija je priznala zločin. “11. decembra sam počela da spremam večeru, pitala sam unuke šta žele. Rekli su, rezance u mlijeku. Začinila sam sve po ukusu i stavila da se ohladi. Dok su svi bili zauzeti, izašla sam napolje i donijela kesu otrova. Znala sam da je moj muž imao otrov u pretincu za rukavice svog auta. Dodala sam ga u kašu i pomiješala”, ispričala je Lidija, piše saratov.kp.ru.

Dodala je da se umorila da ih sve čuva i da se bojala da neće imati dovoljno novca. Inače, majka ubijene djece je ranije otišla u Moskvu i samo se povremeno javljala, ne pokazujući puno interesa za njih. Komšije kažu da je Lidija pala u depresiju kada je izgubila muža u oktobru 2021. godine, samo dva mjeseca prije monstruoznog zločina. Psihijatrijski pregledi su pokazali da je žena bila potpuno uračunljiva.