Jednog vikenda sam mužu rekla da idem na neki događaj i da ću se kasno vratiti

Praktično nismo komunicirali, nismo obraćali pažnju jedno na drugo. Sve je to dovelo do toga da je muž našao ljubavnicu.

Izgleda kao da je sve išlo ka tome, ali čim sam saznala za muževu izdaju, sinulo mi je.. Nisam osjećala ljutnju ili bes, pošto više i nismo bili bliski, čak smo i više puta razgovarali o razvodu.

Ali u tom trenutku sam shvatila da sam veoma ljubomorna na njega zbog te djevojke i nisam željela nikome da dam svoju voljenu osobu.

Ta izdaja mi je otvorila oči. Htela sam da mi se moj muž vrati. I odlučila sam da se borim za njega.

Nisam pričala sa mužem o toma da sam saznala da ima ljubavnicu. Odlučila sam da se ponašam kao u filmovima: promijenila sam frizuru, garderobu, parfem…

Muž je odmah primijetio promjenu, ali tome nije pridavao veliku važnost. Tada sam odlučila da preduzmem ozbiljne korake.

Jednog vikenda sam mužu rekla da idem na neki događaj i da ću se kasno vratiti. Te večeri sam sa drugaricom otišla u bioskop, zatim razgovrala u kafiću, a zatim se prošetala gradom, sve kako bih se što duže zadržala.

Kad je već bilo kasno, odlučila sam da se vratim kući. A onda sam pribjegla lukavstvu.

Ranije tog dana kupila sam muški parfem koji sam malo poprskala po odjeći. Blago sam razmazala ruž po usnama i tako ušla u kuću.

Muž je odmah osjetio nepoznat parfem i moje “dobro” raspoloženje. Lice mu se promijenilo, ljubomorno je gledao u mene, ali ništa nije rekao.

Otišao je u krevet. Ujutru je otišao na posao ranije nego inače, a uveče je bio veoma ljut i rezervisan. Nikad ga nisam takvog vidjela! A kada sam mu to veče rekla kako ću izaći sa drugaricom u kafić, zabranio je da idem bilo gdje.

Sljedećeg dana sam je pokrenuo razgovor o nama. Dugo smo pretresali sve teme vezane za naš brak i ljubav. Na kraju smo zaključili kako oboje želimo da spasemo brak.

Na tako prilično jednostavan način sam uspjela da preotmem muža od ljubavnice. Daću sve od sebe da je se on više nikad ne sjeti!