Jusuf Nurkić povezuje Vukovar i Srebrenicu: Da se širi prijateljstvo među djecom

Zbog načina na koji igra i u svakoj utakmici beskompromisno radi za svoju momčad, Amerikanci su ga prozvali ‘‘The Bosnian Beast‘‘.

No, kada izađe s parketa i kada se ugase svjetla košarkaške pozornice, Jusuf Nurkić postaje ‘‘The Bosnian Humanist‘‘, piše Jutarnji.hr.

Bh. reprezentativac trenutno boravi u Vukovaru gdje je oragnizovao košarkaški kamp.

“Zadnji put sam ovdje bio prije dosta godina, još kao igrač Cedevite, ali biti ovdje u meni budi lijepe emocije prvenstveno zbog razloga zbog kojeg smo došli, jer pozitivnih priča na ovim našim prostorima nikada dosta, bez obzira koliko one nekada prođu i ispod radara, a mislim da je ovo upravo takva, pozitivna”, priča Nurkić za Jutarnji.

Iz Portlanda je samo za ovu priliku doputovao Roy Rogers, pomoćni trener u Blazersima. Riječ je o 49-godišnjaku s igračkom karijerom u NBA te CSKA iz Moskve, a od 2008. godine pomoćnim trenerom osam NBA momčadi. Osim njega u Vukovar su došli i Nurkićevi hrvatski prijatelji, njegov dugogodišnji osobni trener Dražen Orešković te Branko Barbić.

“Moja generalna ideja jest da Vukovar dobije veću dimenziju u smislu pozitivnih događaja i priča, jer Vukovar, kao i Srebrenica, zaslužuje posebnu pažnju. Zato će u septembru biti kamp i u Srebrenici i moja je želja da ova djeca iz Vukovara odu tamo, pa da ovdje dogodine dođu djeca iz Srebrenice, da se širi prijateljstvo među njima, ali i nada da im možemo ostaviti bolji svijet. Ja kao dijete nisam imao prilike vidjeti uživo igrača i trenera iz NBA, biti blizu njega i želim djeci u tim gradovima pružiti priliku kakvu ja u svom djetinjstvu nisam imao, da im ovo ostane jedna lijepa uspomena” kazao je Nurkić.