MILAN STANKOVIĆ RIJEŠIO DA SE ZAMONAŠI ZBOG MAME: Borba trajala 2 godine! Zbog ovoga je promijenio život i okrenuo se Bogu SVI DETALJI

Život Milana Stankovića posle odluke da napusti estradu i utjehu i sigurnost pronađe u manastiru još više intrigira javnost nego u periodu kada je žario i palio na nastupima širom zemlje i regiona.

I dok se svi pitaju šta je bio glavni okidač – pored prijetnji bosanske mafije, da u jeku popularnosti okrene leđa estradi, Kurirov dobroobaviješteni izvor otkrio je nove detalje drame i agonije koju je pjevač imao na privatnom planu u prethodnom periodu, zbog čega je svoj život okrenuo za 180 stepeni.

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Kako saznaju, Milan je u periodu tokom i neposredno nakon pandemije koronavirusa vodio bitku za zdravlje svoje majke, za koju je izuzetno vezan. Ona je duže vrijeme bolovala od teške bolesti, a pjevač je na sve načine pokušavao da joj pomogne. Tako je on uz pomoć svojih prijatelja stupio u kontakt s vrhunskim stručnjacima, koji su dali svoju dijagnozu i prepisali terapiju, na koju je Milanova majka redovno išla, ali rezultati i dalje nisu bili dobri, ni ohrabrujući…

Uporedo s bitkom za zdravlje najvažnije osobe u njegovom životu, Milan je počeo sve više da čita molitve i duhovnu literaturu, a zatim i da odlazi u manastir Podmaine, gdje je boravio i po nekoliko mjeseci u kontinuitetu. On se tamo svakodnevno molio za njeno zdravlje i iscjeljenje (ozdravljenje) duše i tijela, a kada se u pauzi liječenja ukazala prilika, Milan je došao iz manastira i odveo je u svetinju kako bi konstantno bio uz nju.

FOTO: SONJA SPASIĆ, INSTAGRAM

Milanova majka je u manastiru pored Budve provela oko mjesec dana, a za to vrijeme monasi su joj redovno čitali molitve i pomazivali je svetim uljem. Ona je redovno prisustvovala i bogosluženjima u manastirskoj crkvi, a već poslije nekoliko nedjelja i na osnovu njenog fizičkog izgleda moglo se videjti da joj ovaj boravak u svetinji, uz mediteransku klimu i blizinu mora, izuzetno prija.

Nakon povratka iz manastira, Milan je s majkom otišao i na redovnu zdravstvenu kontrolu, gdje im je saopšteno da se bolest potpuno povukla, pa su i sami ljekari bili šokirani ovakvim razvojem događaja. Iako su i doktori bili zatečeni, njih dvoje su ovo shvatili kao svojevrsno čudo, koje se desilo zbog njenog boravka u svetinji i čitanja brojnih molitvi za zdravlje. Pored toga, oni su bili ubijeđeni da je do ovog ozdravljenja došlo zbog pomazivanja osvećenim uljem, koje se koristi u svetoj tajni jeleosvećenja, a kojim se u crkvi bolesnici pomazuju već vijekovima.

FOTO: PRINTSCREEN

Sve ovo je Milanu bio znak od Boga da u ovom manastiru treba da provede ostatak života i da je ovo jedini način da mu zahvali za čudesno ozdravljenje svoje majke, koja mu je uvijek bila najveća podrška i uzor u životu. S vremenom, u Podmainama je pronašao i svog duhovnika, te je uz njegove duhovne savjete i podršku shvatio da baš na tom svetom mestu želi da kroz razna poslušanja i poslove pripremi sebe za monaški put, čemu već neko vrijeme stremi.