NEMAČKI GIGANT PROGLASIO BANKROT, POTRES U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Velika kriza, radnici ostaju bez posla

Njemački dobavljač automobila i tvrtka za procesni inženjering Algajer podnijela je zahtjev za bankrot. Sud u Göppingenu imenovao je u utorak privremenog upravitelja, javljaju njemački mediji. Algajer je prije godinu dana kupila kineska Veichuang grupa, a prije toga je glavni dioničar bila obitelj bivšeg predsjednika Dietera Hunda.

U studenom je tvrtka objavila da je dodavanje Vestron grupe vratilo financijsku stabilnost, a nije jasno što je pošlo po zlu. Algajer, koji inače zapošljava oko 1700 ljudi diljem svijeta, bio je šokiran bankrotom.

Grupacija Algajer dobavljač je sustava za međunarodnu automobilsku industriju za proizvodnju kalupa za panele karoserije i tehnologiju oblikovanja, uključujući proizvodnju prešanih i komponenti spremnih za montažu.

Drugi stup Algajer grupe je inženjering strojeva i postrojenja za procesnu tehniku. Tvrtka proizvodi i isporučuje sustave za probiranje, sušenje, hlađenje, čišćenje i sortiranje diljem svijeta tvrtkama u industriji prerade rasutog tereta.

Imaju proizvodne pogone i prodajna mjesta u mnogim zemljama kao što su Njemačka, Španjolska, Švedska i podružnice u svim većim industrijskim zemljama svijeta. Sjedište tvrtke je u Uchingenu.

Prije samo nekoliko dana objavljeno je da američki proizvođač automobila “Tesla” planira otpustiti stotine privremenih radnika u svojoj tvornici u njemačkom Grinheideu.

The post NEMAČKI GIGANT PROGLASIO BANKROT, POTRES U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Velika kriza, radnici ostaju bez posla appeared first on Bn Novosti.