OVO JE PRAVI RAZLOG ULASKA ŽELJKA MITROVIĆA U ZADRUGU: Postoji jedan nerješiv problem za Pink

Vlasnik i direktor Pink Media Group, Željko Mitrović, ušao je u Biju kuću među zadrugare, kako je i najavio putem svog tviter naloga. Ovom prilikom okupio je sve za crnim stolom, te im se obratio.

Foto: Youtube printscreen/ Zadruga Official

– Hajde prvo da napravim mali uvod, pošto smo se danas videli, ovo danas je bilo neplanirano, a ovo sada sam planirao. Morao sam da vas vidim sve pojedinačno i vidim da li možete da iznesete ono što sam planirao. Moramo ovo da izvedemo javno. Mislim da imamo sada već 750, 800 hilljada gledalaca. Pred velikim televizijskim auditorijumom ćemo razgovarati na način koji treba da bude obavezujući, ali pre toga da minutom ćutanja odamo počast poginulima i nastradalima – rekao je vlasnik Pink Media Group, Željko Mitrović, te su zadrugari zajedno sa njim ustali i odali počast tragično nastradalima.

Foto: Youtube printscreen/ Zadruga Official

Ovaj razgovor ćemo voditi po sledećem principu, ja ću govoriti, vi ćete ćutati. Svake upadice i dobacivanja razumeću kao to da ne razumete ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Ono što je jako važno je da moramo da se danas dogovorimo da li možemo da postidimo i posramimo sve one koji su u prethodnih deset dana pominjali “Zadrugu” kao nešto najgore što se dogodilo. Zadruga je projekat koji je dobio četiri velike nagrade…Trećeg, kao što znate, bio je taj monstruozan zločin, 4.maja drugi. 17 ukupno je nastradalo, 20 ukupno je ranjeno, dvoje su u veoma teškoj situaciji. Dan žalosti je počeo dva dana kasnije. Tog dana se nacija raslojila na tri target grupe. U toj prvoj grupi se kao najznačajnija vidljiva stvar primetio veliki bol i žalost i pretpostavljam muk koji će trajati godinama i decenijama. Ova druga je sličnija, ali se ppojavilo i pitanje: “Ko je kriv i ko je odgovoran za ovo što se desilo?”. To je logično. Nema dokazanih veza između bilo kojih socijalnih događaja koje bi dovele do toga da neki psihopata ubije osam, devet, deset ili više ljudi. Ta druga ciljna grupa, sasvim legitimno, traži krivca svuda, ali tu Pink i Zadruga nisu bili meta. Treća grupa, 25 posto, to su gledaoci koji ne gledaju Pink i to su gledaoci koji su na najgrublji mogući način osuđivali. Oni su medijski vezani za TViter, Novu i N1 i bili su najglasniji. Oni su najveći deo onih koji su činili proteste, prve i druge, hajde da kažem druge. Prvi su bili drugačiji. Dolazimo do situacije koju smo dobro analizirali, a ono što smo zaključili je da oni koji ne gledaju ovaj program, optuže taj program da je kriv za neke monstruozne stvari. Odgovornost za to smo istraživali. Postoje dva aspekta. Prvi je što se mnogo nerviraju što je Pink gledaniji 10 ili više puta i od N1 i od Nove. To predstavlja politički problem. Mi smo kombinovano zabavna televizija, pretpostavljam da računaju da zabavni program čini da taj informativni program bude toliko gledan. Drugi i mnogo ozbiljniji aspekt: “Ako ne gledaju, kako znaju?”. Shvatili smo posle analize da 55 odsto onoga što se nije desilo, oni čitaju preko tabloida, to se ništa nije desilo na nacionalnom kanalu. Imamo manuelne sisteme zaštite, sve je bipovano ili blurovano, ono od čega štitimo maloletnike, jer Zakon predviđa samo zaštitu maloletnika. Taj problem je nereševim, jer sve ono što su mogli da gledaju na plaćenim skrembovanim kanalina, koji nisu Pink, to su kanali da na koje se neko pretplati, skidaju odatle, puštaju, montiraju i ne samo što dobar deo građana misli da se to stvarno desilo i da je to emitovano , ja bih rekao da imamo 65 ili 67 odsto imamo izmišljenih stvari koje se uopšte nisu desile, koje niko nije pomenuo, koje nisu postojale. Bio sam ovde da bih napravio procenu i da bih doneo odluke. Odlučio sam da ovaj program nastavimo.

U video-prilogu pogledajte detaljnije.