PANIKA NA VRAČARU! Velika šarena zmija snimljena na drvetu kod Cvetnog trga: “Prvo je bila na ulici, ko zna dokle će da stigne!” (VIDEO)

PANIKA NA VRAČARU! Velika šarena zmija snimljena na drvetu kod Cvetnog trga: “Prvo je bila na ulici, ko zna dokle će da stigne!” (VIDEO)

Od krvopija, komaraca i krpelja, pa do zmija. Beograđani nemaju mira, a danas se na Vračaru pojavila velika zmija koja je uplašila sve prisutne, sudeći prema snimku koji je objavljen na instagram stranici “Moj Beograd”.Objava na Instagramu uterala je jezu u kosti jer se na snimku vidi velika šarena zmija koja puže po drvetu, tik iznad glava ljudi u Ulici Cerski prolaz blizu Crvenog krsta“Pre nego što se popela bila je na ulici. Dečko koji je zatekao zvao je zoohigijenu. Ostalo je na time da mu se jave. Ali, dok oni dođu ko zna dokle će ona da stigne”, navodi se u opisu podeljenog Instagram storija na instagram stranici moj_beo_grad.

Zmija otrovnica u Bulevaru despota Stefana
Poskok, zmija otrovnica, juče je pronađena u Bulevaru despota Stefana, jednoj od centralnih gradskih ulica, a nedavno smo imali i “misterioznu zver”. Tada je ekipa “Zoohigijene” odnela zmiju otrovnicu u Zoološki vrt, gde je privremeno bila smeštena jer oni jedini imaju uslove za držanje takvih životinja, pre nego što je vraćena u prirodno stanište.

“Zmije vole toplo”
Nije neobično da se zmije pojavljuju i u urbanim sredinama. “Bilo je pojava u centru Beograda i ujeda čak, poskok je bio u pitanju. Inače, ti gmizavci napadaju čoveka samo iz straha i samo ukoliko su ugrožene ili ih nagazite – kaže dr Rastko Ajtić, stručnjak za zmije. Ajtić objašnjava da u rano proleće mužjaci izlaze da bi spermatozoidi sazreli zato najpre viđamo mužjake po gradu kako se sunčaju.  Moraju da se sunčaju i tada je moguće videti ih na kamenjaru. Kada je povoljna temperatura, zmije traže skrovište, hranu i mesto za sunčanje – ističe Ajtić.

Šta da radite ako usred grada vidite zmiju
Jedina prava adresa je Komunalna zoohigijena, pri JKP “Veterini Beograd”. Oni se nalaze u Bulevaru despota Stefana 119, a možete ih kontaktirati na sledeće telefone: 011/329-3099 (radnim danima od 07 do 22, vikendom od 07 do 15 i praznicima od 08 do 13)

Dežurni telefoni: 062/809-0334 (radnim danima od 07 do 15), 063/549-161 (radnim danima od 22 do 07, vikendom od 15 do 07) Radno vreme: 24 sata sedam dana nedeljno.

 


Post Views: 1