PODIJELILA JE TRIK ZA UKLANJANJE VLAGE I ODUŠEVILA MNOGE: 'Potrebna su vam samo dva svakodnevna predmeta'
Do vlage dolazi kada topli zrak iznutra dođe u dodir s hladnom površinom, a ako se ne rješava na vrijeme, vlaga se brzo može pretvoriti u plijesan i predstavljati prijetnju vašem zdravlju, prenosi Vecernji.hr

Probuditi se zimi i pronaći vlagu u svom domu može biti frustrirajuće. Može biti teško spriječiti nastajanje vlage kada temperatura padne, međutim, postoje neke učinkovite i jeftine metode za rješavanje ovog problema. Iako je to čest problem u mnogim domovima, većina ljudi se često pita što uzrokuje vlagu ili kako je se riješiti. Naime, do vlage dolazi kada topli zrak iznutra dođe u dodir s hladnom površinom, a ako se ne rješava na vrijeme, vlaga se brzo može pretvoriti u plijesan i predstavljati prijetnju vašem zdravlju

Srećom, jedna korisnica TikTok-a objasnila je kako se riješiti vlage s prozorskih površina s dvije svakodnevne stvari. Prenoseći video na svoj TikTok račun @fenrahalesari, podijelila je savjet koji ju je naučila njezina mama, a koji uključuje sol i pijesak za mačke.

Za prvi trik, Fenrah je pokazala da ako usipate kuhinjsku sol u plastičnu posudu, ona će upiti vlagu. Slično tome, ako stare čarape i najlonke napunite pijeskom za mačke i stavite ih po kući, one bi trebale obaviti isti posao kao i odvlaživač zraka.

Fenrah je zatim prenijela drugi dio videa, otkrivajući što će se dogoditi nakon toga. Pokazujući kutiju sa soli nakon četiri do pet tjedana, Fenrah je objasnila: ‘Ovako sol obično izgleda. Možete vidjeti da ima nešto tekućine’.

Ako je sol grudičasta i vlažna, Fenrah kaže da je definitivno vrijeme da je uskoro promijenite. Dodala je: ‘Možete malo protresti kutiju. Smatram da to pomaže’. Nakon tjedan dana, provjerite mačji i ako je stvarno zgrudan od vlage, potrebno ga je promijeniti. Farah je dodala: ‘Samo nastavi provjeravati i trebao bi biti dobro’.

Mnogi korisnici društvenih mreža bili su oduševljeni ovim jednostavnim trikovima. Jedna je osoba upitala: ‘Ovo je nevjerojatno! Mijenjate li ih svakih pet tjedana?’, na što je Fenrah odgovorila: ‘Samo pazim na to koliko je područje vlažno! Na nekim mjestima treba više mijenjati nego na drugima’. Drugi je je dodao: ‘Koristio sam trik s čarapom u svom autu. Stvarno djeluje. Radio sam to godinama u statičnim karavanima. I sol djeluje jako dobro’.