PRVA ISPOVIJEST SRĐANA ŽIKE TODOROVIĆA POSLIJE GUBITKA SINA (3): Svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga, a gluma me više ne zanima

Život Srđana Žike Todorovića je toliko živopisan da bi mogla da se napiše knjiga ili snimi film jer je glumac svašta preturio preko glave.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Nakon gubitka oca, proslavljenog glumca Bore Todorovića, Žika se povukao u sebe, ali iznenadna smrt trogodišnjeg sina Dejana potpuno ga je slomila. Taj tmurni 21. decembar 2017. godine zauvijek mu je promijenio život – ostavio je neizlječivu ranu i rupu u duši koja će zauvijek stajati.

Srđan Žika Todorović, Ana Todorović, sin Dejan, dečak, umro, preminuo, sahranjen, sahrana, kremiran
FOTO: DADO ĐILAS

“Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina… Prošlo… Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvijek nisam stao na noge. Sada radim neke rokenrol emisije i uopste me gluma više ne zanima”, započeo je Srđan priču za emisiju “Una, due, tre” na Una televiziji.

Todorović je objasnio kako je došlo do tragedije.

“Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla hitna pomoć uradili su sve, ali doktorka je rekla da je prekasno”, rekao je glumac, a potom zastao na trenutak.

Srđan Žika Todorović, Ana Todorović
FOTO: KURIR

Nastavio je dalje.

“Slučajna iznenadna dječja smrt! To se zove kad dijete umre u snu i obično se dešava djeci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro? I nisu našli ništa. I onda kad ne nađu ništa stave pod ‘SIDS’. To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dijete umrlo od SIDS-a. ‘SIDS’ – neobjašnjivo, zašto? Ili na srpskom ‘Slučajna dečja iznenadna smrt”, otkrio je Srđan, koji se prekrstio i blago udario rukama o sto.

Na pitanje da li je doživio da ga sin nazove “tata”, da li je počeo da priča i komunicira sa njim, da li ga je osjetio, on je više puta je potvrdio.

“Da! Taman je postao dječak, dečak”, zaplakao je.

Srđan Žika Todorović
FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Ljubav sa suprugom Anom desila se na prvi pogled na Adi Bojani, koja traje dvije i po decenije. Vole se istim intezitetom kao na početku veze, a gubitak djeteta još više je utemeljila njihovu ljubav.

Ona se još uvijek nije pomirila sa činjenicom da njenog sina više nema, i nije se oporavila.

“Teže! Nije još”, kazao je Todorović u emisiji.

Uprkos tragediji Todorović je zahvalan što je, bar kratko, osjetio kako je to biti otac.

“Recimo, da Ana i ja nismo mogli da imamo djecu pošto mnogi parovi ne mogu, da li bih bio srećniji? Ne znam. Ali, u svakom slučaju sam zahvalan Bogu što sam, eto, osjetio kako je biti otac”, ispričao je Srđan.

(Kurir.rs/Una)