PRVO OGLAŠAVANJE DEJANA NAKON PRELASKA U ISLAM! Otkrio zbog čega je šutio do sada, a onda priznao: KLANJAO SAM I U RIJALITIJU

Dejan Dragojević nakon nekoliko godina ćutanja i pritiska, kako zadrugara tako i javnosti, priznao je da je promijenio vjeru i prešao u islam.

Otputovao je u Meku, te je svakodnevno kačio fotografije i video klipove iz Saudijske Arabije, kako bi dočarao ljepote odmora ali i vjere u kojoj nesumnjivo uživa.

Prilikom jednog obraćanja naveo je da je već 4 godine u pomenutoj vjeri i da mu je ovo četvrti Ramazan koji slavi i to baš u Meki.

Dragojević se u “Premijera Vikend Specijalu” uključio uživo i prvi put javno progovorio o svemu.

– Nalazim se u Saudijskoj Arabiji, u Meki, gdje Alah poziva robove svoje, naravno samo one koje hoće. Ovdje sam par dana i osjećaj je nevjerovatan. Ovo je Alahova kuća, mene je pozvao. Ovdje sam sa braćom i sestrama iz Novog Pazara, iz Bosne i Hercegovine… Ovdje smo klanjali. Svaki musliman treba da dođe ovdje, ali nije lako – počeo je Dejan i dodao:

– I plače ti se i smije ti se. Ovdje ne smije da se nosi ništa što je krojeno i šiveno, ispod nemaš ništa, tako jedino smiješ da uđeš ovdje, to su kao dva peškira spojena. Ovdje namaz vrijedi jako mnogo i to je najbolje što možete da uradite. Nisam imao potrebu da pričam o Islamu. Ljudi me ne bi razumijeli, ovo se u trenutku desilo, da razmišljam da dođem ovde.

On je otkrio i da li je ispratio sve šta se pisalo o njemu nakon što je priznao da je muslimanske vjeroispovesti.

– Postim i ne čitam sve šta s piše. Ja sam se vratio Islamu prije četiri godine. Niko ne može da te natjera na to. Moja odluka je bila. Zašto bih morao da pričam na silu? Kada sam osjetio od srca da treba da pričam da sam musliman, to sam uradio. Klanjao sam u rijalitiju. Nikada nisam preskako, neki su znali, neki nisu. Volim što sam musliman – otkrio je Dejan za “Premijeru”.

Kurir.rs