Sadik Hasanović objavio na Instagramu fotografiju s braćom Ćulum: Od večeras zajedno u nove pobjede

Mladi bh. pjevač Sadik Hasanović, bivši učesnik muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, kojem je doživotno zabranjen ulaz u Srbiju, oglasio se na Instagramu. Uz fotografiju, na kojoj su njegove kolege iz benda “Sandžak tapani” i braća Ćulum iz Sanskog Mosta Armin i Nermin, napisao je:  Od večeras konačno sa našom braćom zajedno u nove pobjede i zdravu budućnost. Nek nam je po hairu ako Bog da. Booking management braća Ćulum.

Tada je mlađahni Sadik Hasanović sa samo 13 godina ovom šaljivom pjesmom osvojio mnogobrojnu publiku.

On je sa svojim ocem i još dva člana bio dio jedne od najpopularnijih grupa u BiH, a koja izvodi izvornu muziku. Grupa je snimila mnogobrojne pjesme, a Sadik je bio član još od malena.

Sadik sa članovima grupe “Sateliti”. YouTubeKrenuo je sa muzikom od desete godine, uz svog oca poznatog po nadimku Muto i njegovom grupom. Sadik je krenuo muzičkim putem uz nadu da svog oca i naslijedi, međutim kako je Sadik odrastao više se okretao narodnoj muzici, a nakon učešća u takmičenju “Valentino zvijezde”, okušao se i u takmičenju “Zvijezda možeš biti ti” gdje je odnio pobjedu.

Nakon pobjede počeo je sa nastupima i gradnji karijere u narodnoj muzici.Prošle godine odlučio se prijaviti i na „Zvezde Granda“ te svoju sreću i karijeru graditi kroz ovo muzičko takmičenje. Njegova mentorica u takmničenju bila je Marija Šerifović, a Hasanović je stigao i do finala ovog prestižnog muzičkog takmičenja.