STANJE NA PUTEVIMA: Saobraća se po mokrom kolovozu, povećana opasnost od odrona
U centralnim krajevima, te ponegdje u višim predjelima, saobraća se po mokrom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona.

“Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko – Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik – Lončari – Brčko, za putnička vozila Donja Skakava – Ulice – Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać – Kamenica, Vitez – Travnik (Nova Bila) i Kiseljak – Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje – Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.