STIŽE NERON! METEOROLOG RISTIĆ NAJAVIO NOVI AFRIČKI ANTICIKLON: Ljeto je na pauzi! Ovo je detaljna prognoza za naredne dane
U Srbiji će danas biti sunčano vrijeme ;uz promjenljivu oblačnost i dnevnu temperaturu koja će i dalje u većini mjesta biti ispod prosjeka za ovaj period godine.

Najniža temperatura biće od 11 do 15, a najviša od 21 do 25 stepeni. U Beogradu će ujutru biti umjereno oblačno i svježe. Tokom dana preovlađivaće sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Najniža temperatura biće oko 13, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Meteorolog Ivan Ristić gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gdje je otkrio kakvo vrijeme Srbiju očekuje narednih dana.

– Trenutno je leto na pauzi. Od danas kreće stabilizacija vremena, a već od srede ide kiša na pauzu i vraća nam se leto. Dakle, temperatura od sutra u postepenom porastu. Neće biti naglo otopljenje što je najopasnije da za jedan dan skoči 5 stepeni, već postepeno otopljavanje. A od sledeće nedelje dolazi afrički anticiklon, dolaze temperature veće od 35 stepeni i baš će biti vruće – rekao je Ristić.

Novi afrički anticiklon zove se Neron.

– U drugoj polovini avgusta uticaj afričkog anticiklona na vreme u Srbiji biće sve jači. Ovo jezgro vrelog afričkog vazduha podići će temperaturu u našoj zemlji ponovo i do 40 stepeni, pa možemo da očekujemo tropske dane i noći i pravu letnju žegu.

– Prema sadašnjim prognozama, afrički anticiklon će na vremenske prilike u našoj zemlji uticati sve do 25. avgusta, kada očekujemo i kraj poslednjeg toplotnog talasa, koji može podići temperaturu vazduha do 40. podeoka – najavio je ranije meteorolog Ristić.

Vrijeme narednih dana

U srijedu nakon vrlo hladnog jutra, tokom prijepodneva pretežno sunčano, a popodne umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Slabije izražena oblačnost dolazi iz pravca sjeverozapada. Vjetar slab, ujutru istočni i jugoistočni, a popodne sjeveroistočni i sjeverni. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura od 7°C do 14°C, maksimalna od 25°C do 27°C. Uveče suho. U četvrtak sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka i moguće ređe lokalne pljuskove, a sa nešto većom šansom na jugozapadu i jugu Srbije. U petak i za vikend sunčano i sve toplije.