Tužna sudbina porodice Štikovac iz Oštre Luke: Dragan je samohrani otac sedmoro djece, žena preminula nakon porođaja (VIDEO)

Dragan Štikovac iz Budimlića Јapri u opštini Oštra Luka, odnedavno se našao u teškoj životnoj situaciji kada mu je na porođaju preminula supruga. Tragedija koja ga je zadesila sa sobom je donela još izazova – Dragan je sada samohrani nezaposleni otac sedmoro djece. Naime, 27. marta ove godine, Dragan je u istom danu dobio ali i izgubio najvoljenije osobe. Supruga mu je na svijet donijela sina Nikolu, međutim ubrzo nakon porođaja obavljenog kod kuće je nažalost preminula. Sada je sve u rukama Dragana, koji je nakon gubitka supruge, sada se suočava s još većim izazovom, kako i na koji način prehraniti cijelu porodicu.

Ona je rodila kod nas u kući, onda je bila slaba. Odmah smo je odvezli u bolnicu, međutim u bolnici nisu mogli ništa da urade jer je na putu ka tamo preminula – rekao je Dragan koji nije zaposlen, i koji je dodao da mu je svaki dinar potrebna, jer mora brinuti o djeci, a kako kaže i dugovi za struju i kredit su veliki. Najveći oslonac za djecu i Dragana jeste njegova majka Ljubica, koja se zbog ove nemile situacije koja je zadesila porodicu Štikovac odlučila da pomogne koliko god je u njenoj moći. Boriću se do kraja. Najviše je potrebna hrana i odjeća za djecu – rekla je majka za Kozarski Vjesnik.

U opštinskoj upravi u Oštroj Luci kažu da im je poznat slučaj porodice Štikovac i da su im i do sada pomagali. Navode da su im za smještaj ustupili objekat nekadašnje škole koji je renoviran. Nama se službeno još nije obratio sa zahtjevom, ali tu je naša volja da isplatimo troškove pogrebne opreme i koliko možemo da pomažemo, pomagaćemo – reka je Marica Majkić, radnica Opštinske uprave Oštra Luka.