UHAPŠEN POLICAJAC OSUMNJIČEN ZA UBISTVO U PRIBOJU: Pripadnici MUP ga locirali!

Nakon policijske potrage mladić I. A. (28) koji se sumnjiči za ubistvo sugrađanina E. Č. (35) uhapšen je i predat nadležnim organima.

– Policijski službenik koji je osumnjičen za ubistvo E. Č. uhapšen je tokom popodnevnih sati. Pripadnici policije lisice na ruke stavili su lisice I.A. koga su pronašli u porodičnoj kući, prebačen je pritvor nakon čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati, potvrđeno je za agenciju RINA.

Ne zna se tačno kako je i kada Priboj nastao, ali se smatra da su ga podigli srednjovekovni srpski feudalci kao četvorougaoni zidani grad Jagat na padinama planine Bić šireći svoju vlast i državu prema Bosni.

Smatra se da Priboj postoji još mnogo pre 1418. godine kada se pominje prvi put u istoriji i kada ga je osvojio Isak-beg.Kasnije se pominje u Povelji kralja Fridriha III iz 1448. godine, zatim 1463. godine u jednom putopisu pominje se Priboj u nahiji Dobrun, a drugi put 1485. kao sedište istoimene nahije. Potpunije podatke o Priboju, kao gradu, dali su Benedikt Kuripešić, slovenački putopisac koji je prolazio kroz Priboj 1530. godine, i Evlija Čelebija koji je boravio u Priboju 1662. godine.

Opština Priboj po poslednjem popisu stanovništva broji oko 31 hiljadu žitelja, od čega na području Grada oko 20 hiljada i 11 hiljada u seoskim naseljima. Građane Opštine Priboj karakterišu izuzetno dobri susedski odnosi među Srbima i Bošnjacima koji su nosilac budućeg napretka svih tradicionalno, na teritoriji Opštine bitiše i nekoliko stotina Roma koji predstavljaju dodatno bogatstvo lokalnom suživotu. Iako geografski gledano Opština predstavlja “slepo crevo” regiona pa čak i Republike, uz malo više domaće samodiscipline može se očekivati vanprosečan privredno-kulturni uspon.U okolini Grada nalaze se termalni izvori sa najprimerenijom

temperaturom vode i telesne temperature čoveka (oko 37 C). Na žalost, od stare tradicije turskih kupatila nije ostalo toliko toga, a na novim bazenima se tek po nešto radi. Kulturno nasleđe koje sa sobom nosi i jednu među prvim školama ovog kraja, moglo bi, uz vrlo povoljne prirodne uslove, možda poslužiti kao nastavak tradicije i unapređenje, te nije strano razmišljanje o izgradnji zdravog i “pametnog” centra u republici. Sa jedne strane je izvanredan prirodni potencijal za turizam i ugostiteljstvo, dok na drugoj potencijal za studentski centar sa više hiljada mladih koji bi imali nesmetan mir koji pruža manje mesto, izvanrednog kvaliteta voda, vazduha i hrane..