Vlasnik plaže koji je isterao porodicu zbog burkinija UHAPŠEN: Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore
Nakon incidenta na plaži kod Utjehe kada je vlasnik iste izbacio porodicu muslimanske vjeroispovesti zbog hidžaba koji je nosila njihova kćerka, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić, koji je kazao da je vinovnik nemilog događaja Dragan Đ. doveden u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar radi izjašnjenja.

Adžić je istakao da je reakcija policije bila brza, dodajući da očekuje adekvatan odgovor tužilaštva.

– Identifikovan vinovnik incidenta i doveden u prostorije OB Bar radi izjašnjenja o okolnostima koje su se dogodile u mjestu Utjeha – naveo je Adžić na društvenoj mreži Iks.

Podsjetimo, porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se pretvorila u pakao, pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba.

– Na bazenu “Rocky Beach” na plaži Utjeha nije dozvoljeno kupanje u odjeći, i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta. Mogu da se kupaju u burki, hidžabu u moru, kao što se kupaju, ali ne i u bazenu – rekao je vlasnik plaže, Dragan Đ. za “RTCG”.

Kako je dalje objasnio, svjestan je da se snimak svađe podelio na nekoliko društvenih mreža, ali tvrdi da je snimak isječen tako da ga predstavi u negativnom svjetlu.

Oglasio se i sam akter

– Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podneti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isječen, i tako objavljen. Ko živi u Baru, zna ko je Dragan. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 odsto muslimana, sarađujem sa njima, moji gosti su muslimani. Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odeći iz higijenskih razloga – rekao je Dragan Đ.

Podsećamo, na snimku koji je planuo na društvenim mrežama čuje se rasprava koja je nastala na privatnoj plaži koja je u njegovom vlasništvu.

– 300 gostiju se buni protiv toga. Ja treba vama da se prilagođavam? Imate 1.000 drugih plaža, idite tamo, ovde ne možete. Kraj priče – čuje se na snimku kako vlasnik tjera porodicu muslimanske vjeroispovijesti.

– Mi ćemo da idemo, ali hoću da znam razlog – insistirala je žena koju je vlasnik plaže tjerao.

– Zato što mrzim muslimane – rekao je Dragan.

Oglasilo se i Tužilaštvo

Državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocenili su da postupanje vlasnika privatne plaže u Baru, koji je maloljetnu djevojčicu i njenu porodicu oterao sa plaže zbog nošenja burkinija, ne sadrže elemente bilo kog krivičnog djela za koje vlasnik plaže može biti krivično gonjen, saopšteno je iz Uprave policije.