ANKETA: Treba li tužilaštvo procesuirati zakupca plaže Dragana Đurovića zbog govora mržnje?
Na plaži Utjeha u Baru u subotu, 5. augusta, došlo je do neprijatne situacije kada je vlasnik lokala Dragan Đurović otjerao maloljetnu I. A. s plaže samo zato što je bila odjevena u burkini, kupaći kostim muslimanki s hidžabom.

Portal Rožaje Vijesti navodi da je u pitanju porodica iz Rožaja koja inače živi u Belgiji, te slobodne dane provodi na crnogorskom primorju.

„Nadamo se da će nadležne institucije i organi države Crne Gore reagovati time što će procesuirati gospodina koji jasno i nedvosmisleno širi i raspiruje vjersku netrpeljivost i očiglednu diskriminaciju“, prenosi rožajski portal.

Otac djevojke Selvedin Agović prijavio je barskoj policiji ovaj slučaj, ali za tužilaštvo tu nema krivičnog djela.

PITAMO VAS:

Treba li tužilaštvo procesuirati zakupca plaže Dragana Đurovića zbog govora mržnje?

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));