Bijesni fanovi pokrenuli peticiju za ukidanje eurovizijskog žirija: Potpisalo ju je preko 5000 ljudi

Napomenuli su i da je peticija pokrenuta zbog glasova koje je žiri dodijelio Švedskoj na ovogodišnjem Eurosongu, a nisu u skladu, kako navode, sa širim javnim mišljenjem Švedskoj je stručni žiri omogućio pobjedu, rezultati su namješteni, piše se po društvenim mrežama otkada je Loreen pobijedila na 67. Eurosongu. Sada su bijesni fanovi glazbenog natjecanja pokrenuli peticiju za ukidanje stručnog eurovizijskog žirija.

Bračni par sa Vira je u Liverpoolu na Eurosongu! Baka Marica ispričala nam je priču kako su ona i suprug Mijat uspjeli pogledati nastup Leta 3 na prvoj večeri Eurosonga. U objašnjenju zbog čega je pokrenuta peticija za uklanjanje žirija ističe se da se već dugi niz godina raspravlja o glasovima žirija. Napomenuli su i da je peticija pokrenuta zbog glasova koje je žiri dodijelio Švedskoj na ovogodišnjem Eurosongu, a nisu u skladu, kako navode, sa širim javnim mišljenjem.

Dugi niz godina postoji zabrinutost u vezi s glasovima žirija koji su se povremeno značajno razlikovali od glasova javnosti. Osim toga, percipirano pristrano glasovanje prema određenim zemljama također je predmet zabrinutosti – piše u uvodu peticije pa dodaju:Kako bismo održali integritet Eurosonga i osigurali njezinu budućnost, predlažemo reviziju procesa glasovanja. Smatramo da je u interesu natjecanja i njegovih sudionika da se svi žiriji uklone iz procesa glasovanja. Ovaj pristup osnažuje javnost, dopuštajući da njegov kolektivni glas bude jedina odrednica ishoda natjecanja.