Crnadak se obrušio na Cvijanović: Da li je na sastanku sa Nikšićem sve dogovorila, pa sad nama traži podršku
Zaključci koji su usvojeni od strane Denisa Bećirovića i Željka Komšića, članova Predsjdništva BiH treba da idu u smeće, rekao je Igor Crnadak, poslanik PDP-a na posebnoj sjednici koja se održava danas, a posvećena je ovoj temi.

Rekao je da Cvijanović koja je sazvala ovu sjednicu sve ostale stvari uspješno radi sa svojim koalicionim partnerima.

“Taj Denis Bećirović je koalicioni partner SNSD-a i koalicioni partner Željke Cvijanović koja je sazvala ovu sjednicu. Oni sve druge stvari rade uspješno i zajedno, i ko će biti general, ko će biti ambasador, hoćemo li pustiti ovaj sporazum ili ne… Oni rade zajedno, i ne možemo se pravit ludi. Imamo potpuno novo svjetlo na materijal koji smo dobili od Bećirovica i Komšica, upravo zbog toga“, rekao je Crnadak, dodajući da sve to što rade u sebi ima dio odgovornost njihovih partnera iz RS.

Što se tiče mehanizma vitalnog interesa, istaknuo je da je ponosan kao potpredsjednik PDP-a, jer su prije neki dan na saboru u Banjaluci svi do jednog glasali za rezolucija za provođenje njihovih programskih ciljeva.

“Ona u svom prvom članu govori o tome da je crvena linija naša teritorija, naša nadležnost, naša institucija i naši mehanizmi zaštite poput entitetskog glasanja i vitalnog interesa, ali ovaj vitalni interes se treba da se koristi pametno, to treba da je naš zlatni potez, da uvijek možemo da presječemo i kažemo – dosta”, istaknuo je Crnadak, dodajući da ipak PDP neće dozvoliti da taj mehanizam bude ugrožen.

Na kraju je postavio pitanje Cvijanović o sastanku koji je Dodik održao sa koalicionim partnerima na državnom nivou.

“Da li je prije četiri dana na tom sastanku ona postavila ovo pitanje od kojeg danas traži podršku od nas ovdje? Da li je rekla Nikšiću – halo šta radi onaj tvoj Bećirović? Da li je postavila i bila ignorisana?  I da li se na ovakvim sastancima dogovaraju ovakvi scenariji? Ti meni daj neku izjavu, pa ja idem da glumim Srbina. Ja ću tebi nešto sa svoje strane, pa ti ides da glumiš velikog Bošnjaka?”, rekao je Crnadak.

Podsjetimo, u toku je  sjednica NSRS o vetu koji je uložila Željka Cvijanović,  član Predsjedništva BiH, povodom “eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na osnovne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka BiH”.