DANAS POČINJE SUĐENJE RODITELJIMA DJEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: Miljana Kecemanović poslala poruku Kosti, evo šta je od njega tražila
U Palati pravde danas počinje suđenje roditeljima dječaka ubice (14) po privatnim tužbama članove porodice žrtava iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”. Da podsjetimo, on je u srijedu 3. maja ubio deset, a ranio sedam osoba kada je uzeo očeve pištolje i ubio devet učenika i školskog čuvara.

Riječ je o parničnom postupku po prijavi koju su podnijele porodice, a u kojoj su istakle imovinsko pravni zahtjev zbog pretrpljenog duševnog bola uslijed smrti bliskog lica, kao i zbog straha. Na ovom ročištu biće predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka, a biće rečeno i u kojem roku će okvirno biti okončan postupak.

Kako se saznaje, podnijeta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mjera koje su već određene, a koje se odnose na zabranu raspolaganja imovinom porodice dječaka ubice. Dakle, jednu tužbu su podnijela ukupno 27 tužilaca, a u pitanju su članovi porodice ubijenih.

Da podsjetimo, protiv majke dječaka je već podnijeta jedna tužba, nju su tužila četiri člana porodice jedne od žrtava i tražili su odštetu u iznosu od 300.000 eura. Što se tiče oca dječaka, prema njemu su izrečene privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine.

Miljana Kecmanović, majka Koste Kecmanovića preko rođake uspela je da pošalje poruku sinu koji je u Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije

Kako sina više ne može da vidi, Miljana Kecmanović je našla način da komunicira sa njim. Naime, kako Republika saznaje ona je preko rođake poslala poruku Kosti.

– Miljana je očajna, preko rođake koja je išla da vidi Kostu i odnese mu određene stvari, poslala je poruku. Molila ga je da ne svjedoči protiv nje i Vladimira. Poručila mu je da misli na sestru, koja sada nema nikoga, da misli o njenom daljem životu koji je ionako dovoljno uništen. Nada se da će sin imati u sebi trunku saosjećanja bar prema sestri i da neće svjedočiti protiv roditelja i strpati ih u zatvor -piše Republika