Detalji tragedije u Brčkom: Vršnjaka (15) pogodio dijabolom u grudni koš

Nezapamćena tragedija dogodila se sinoć u naselju Ilićka u Brčko distriktu kada je nakon nespretnog rukovanja vazdušnom puškom život izgubio dječak (15). Uslijed teških povreda vitalnih organa, dječak je podlegao na mjestu. Velika tragedija: Preminula trudnica u 6. mjesecu trudnoće, bebi nije bilo spasa TRAGEDIJA U BRČKOM Dječaka (15) ubio vršnjak iz vazdušne puške Hitna pomoć obaviještena je o slučju oko 19.50, ali dežurni ljekari mogli su samo konstatovati smrt.Policija i Tužilaštvo Brčko sitrikta pokrenuli su istragu u cilju utvđivanja tačnih okolnosti slučaja koji je uznemirio javnost.

Brčko je grad i najveća luka u Bosni i Hercegovini. Administrativno je sjedište Brčko distrikta BiH, te gospodarsko i kulturno središte Bosanske Posavine. Nalazi se na sjevero-istoku Bosne i Hercegovine, na desnoj obali rijeke Save, nasuprot mjestu Gunji u Hrvatskoj. Istočno od grada prostire se plodna Semberija, zapadno Bosanska Posavina, dok se petnaestak kilometara južno od grada dižu obronci planine Majevice. Povijesno središte grada Brčkog nastalo je od četiri naselja: Atik mahale, Kolobare, Karanfil mahale i (Srpske) Varoši.

Brčko je istodobno i središte Brčko distrikta BiH, zasebne administrativno-upravne jedinice u Bosni i Hercegovini koja ne pripada entitetu Federacije Bosne i Hercegovine, niti entitetu Republike Srpske, nego izravno državi Bosni i Hercegovini. Brčkom rukovode samo mjesne i državne vlasti, uz pomoć međunarodne zajednice u obliku nadzornika. Aktualni nadzornik za Brčko distrikt BiH je Jonathan Mennuti.

The post Detalji tragedije u Brčkom: Vršnjaka (15) pogodio dijabolom u grudni koš appeared first on Bn- novosti.