HRVATSKI GLUMAC POTPUNO ISKREN: Sa suprugom sam živio predbračnu čistoću. Nismo se ni ljubili
Glumac splitskog HNK Pere Eranović i njegova supruga Katarina gostovali su na Mladifestu u Sisku. Par je u braku pet godina i imaju troje djece, a sada su na festivalu naveli da su prije nego što su stali pred oltar prakticirali predbračnu čistoću.

“Živjela sam mirnu mladost. Nisu me zanimale stvari koje su zanimale većinu mladih. Usudila bih se reći da su me moj perfekcionizam i navezanost na mirnije stvari sačuvali od nekih kikseva. No sve to zajedno bila je isključivo Božja milost”, ispričala je Katarina, prenosi HKM.

Kaže da prije Pere nije bila u ozbiljnoj vezi. Dodala je da nije isključila mogućnost redovničkog poziva, ali sva njezina želja i sve njezine molitve bila su upućene prema braku.

“Pojam međusobnog darivanja meni se podrazumijevao da se čuvam za brak. Ja sam se htjela za svoga budućeg muža sačuvati i da budem njemu kao poklon od Boga koji je samo za njega i kojeg nitko prije nije odmotao. To je bilo nešto što se meni podrazumijevalo”, opisala je.

“Željela sam pronaći neku osobu koja će razumjeti to što ja želim i to čemu ja težim te koja će me u tome podržati i s kojom ću zajedno, pred oltarom, moći sagraditi jedan savez ljubavi, koji će Bog blagosloviti i koji će u sakramentu braka biti potpuno sjedinjen”, dodala je.

Pere se također prisjetio svojih mladenačkih dana koji su za njega, kako kaže, bili turbulentni. Kaže da je živio tako što je smatrao da, ako se dvoje ljudi voli, mogu imati odnose.

“Odlučio sam konzumeristički pristupiti vjeri. Bog je bio Bog nedjelje, Bog jutra, Bog večeri i Bog par minuta prije ručka. Pitanje predbračne čistoće bilo je nešto o čemu nisam ni razmišljao. To je bilo nešto čime su se bavile bake, rekao bih tada”, ispričao je glumac. 

Kada je upoznao Katarinu, kaže da su zajedno odlučili da će živjeti u predbračnoj čistoći. “Nedugo nakon toga, nakon razgovora s duhovnikom, u srce mi je sjela želja da bismo mi mogli probati hodati i živjeti do braka bez poljubaca”, navela je Katarina.

“Ja sam to Peri predložila, a on je prihvatio. Nismo se fizički poljubili, ali su nam se uzljubile duše na jedan poseban način. Poslije smo dobili mnogobrojne plodove. U tom trenutku nisam bila toga ni svjesna”, dodala je.