KAMERA ZABILJEŽILA JEZIV MOMENAT U TERETANI! Na muškarca pala sprava od 10 kg, šansa da ponovo prohoda 1 % (VIDEO)
Muškarac iz Brazila zadobio je teške tjelesne povrede nakon što mu je sprava za vježbanje u teretani pala na vrat.

Uznemirujući momenat zabilježila je kamera, a mediji navode da je šansa da ponovo prohoda samo 1 posto.

Redžilanio da Silva (42) sjeo je na klupu tokom treninga da se nakratko odmori kad mu je mašina sa 150 kilograma tegova pala na vrat u petak u teretani u gradiću Žuzairo do Norte.

Na snimku se vide tri muškarca kako brzo skidaju polugu sa njegovih leđa i dozivaju pomoć. Otac troje djece je četiri sata operisan kako bi mu stabilizovao vrat. Ljekari navode da je njegovo stanje stabilno, ali da nema pokretljivost u nogama.

Marija das Dores, sestra povrijeđenog muškarca, izjavila je da njen brat ima pokretljivost u svojim rukama.

Neurohirurg Hoze Кoreja je rekao da su šanse da će ikada ponovo moći da hoda veoma male.

– To mnogo zavisi od stepena povrede u početku i nivoa povratka prethodnih funkcija. Nema ni pokretnih ni osjetljivih elemenata, nažalost, to je najteža povreda koja postoji u smislu neuroloških oštećenja. Vjerovatnoća da će se njegove motoričke funkcije vratiti je statistički manja od 1 posto – rekao je Koreja.

Ljekar je objasnio da je torakolumbalni spoj, koji je prelaz iz grudnog koša u lumbalni region, izgubio koštani kontinuitet.

– Ne dodiruje jednu kost drugom – navodi Koreja.

Mašina je navodno kupljena prije oko dva mjeseca i bila je u odličnom stanju.

Silvina porodica je rekla da su njegovi prijatelji i teretana podijelili cijenu operacije od 7.000 dolara. Otvoren je i nalog na sajtu za kraudfanding kako bi prikupili novac za oporavak.

– Pomolimo se za njegov brz oporavak i da njegov napredak bude blagosloven božijom milošću da povrati kretanje u nogama – poručili su iz porodice.