Marija Šerifović ispunila obećanje: Pevačica posetila Mustafu u Zenici (VIDEO)

Pjevačica Marija Šerifović održala je riječ i konačno uspjela upoznati Mustafu Hrustića iz Zenice. Hrustić je postao poznat nakon što je objavljen intervju u kojem je prikazan kako spava ispod mosta u gradu.

Marija, koja je već bila opterećena raznim obavezama, uspjela je izboriti malo slobodnog vremena i posjetiti Mustafu u rodnoj Zenici. Svoje doživljaje i zapažanja tijekom putovanja zabilježila je i podijelila na svom YouTube kanalu kako bi uživali njeni pratitelji.

Mustafa je ostao zatečen kada je ona neočekivano navratila vidjeti stan u koji se upravo uselio. Uvijek održavši riječ, ispunila je svoje obećanje plativši najamninu stana za nadolazeću godinu, počevši od kraja kolovoza ove godine pa sve do 2024. godine.

 

Osim plaćanja mjesečne najamnine, gazdarici je osiguravala i plaćanje računa za razdoblje od godinu dana.

Nakon Marijine posjete, Mustafin menadžer ga je doveo u restoran koji se nalazi u njegovoj rodnoj Zenici. Tamo su mu ponuđeni besplatni obroci na neodređeno vrijeme, do tri puta dnevno.

Bezbroj je primjera divnih dječaka poput Mustafe. Međutim, ako bismo uspjeli pozitivno utjecati na njegov život i učiniti ga malo lakšim, makar i nakratko, to bi imalo značajan utjecaj – ekvivalentan cijeloj godini. Marija je potom stavila ruku na srce i prstom pokazala prema nebu.

Uprkos nedaćama s kojima se suočio u svom životu, dočekao nas je toplim osmijehom kada smo stigli u Zenicu i ljubazno nas primio u svoje malo, skromno prebivalište. Ova skromna nastamba, smještena na periferiji grada, njegova je “oaza radosti”, a zahvalio se svima koji su mu pružili ruku pomoći.

Priča o njegovom životu puna je poteškoća. U dobi od sedam godina ostao je siroče, a oni koji su ga uzeli tjerali su ga na rad od malena. Time mu je oduzeta ne samo šansa za radosnim i neopterećenim djetinjstvom, nego i mogućnost školovanja, za što sada snosi posljedice.

Od rane sedme godine svoje vokalne sposobnosti pokazujem na užurbanim ulicama. Tragedija je pogodila moju obitelj kada mi je otac ubijen, ostavivši brata i mene da se brinemo sami za sebe. Automobilom smo se spustili do špilje, u nadi da ćemo pronaći utočište. Međutim, putovanje nije bilo bez opasnosti jer je moj otac na kraju izgubio život. Iako smo brat i ja preživjeli, događaj je ostavio trajan fizički trag na meni u vidu ožiljka na licu. Mustafa je započeo svoje zapanjujuće priznanje, otkrivajući ožiljak na svom licu kao dokaz kobnog dana.

 


Post Views: 1