Opušteno, bez kravate i sakoa: Dodik i Orban prošetali Banjalukom (VIDEO, FOTO)

Poslije zvaničnog sastanka delegacija Srpske i Mađarske, Milorad Dodik i Viktor Orban, sa saradnicima, prošetali su Banjalukom.Ni tropska temperatura vazduha, koja je i u sumrak bila debelo iznad 30 stepeni, nije pokvarila raspoloženje dvojici lidera na putu ka restoranu, gdje je domaćin organizovao svečanu večeru u čast mađarskog premijera.

Samo što je atmosfera bila opuštenija, baš kao i stajling. Bez sakoa i kravara, Dodik i Orban su se uputili kroz centar grada, put Gospodske ulice pa dalje među narod, a predsjednik Srpske je svo vrijeme upoznavao Mađara sa znamenitostima najvećeg grada Srpske, počev od Palate u kojoj stoluje, Hrama Hrista Spasitelja i drugo.

Milorad Dodik (srp. Милорад Додик; Laktaši, 12. ožujka 1959.), bosanskohercegovački je političar srpske nacionalnosti.

Milorad Dodik za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini djelovao je kao oporbeni političar vladajućem SDS-u Radovana Karadžića. Nakon rata međunarodna zajednica vidi u njemu umjerenoga političara koji će pomoći pri implementaciji Daytonskog sporazuma, te dolazi i biva očuvan na vlasti uz pomoć visokog predstavnika Carlosa Westendorpa.


Post Views: 1