SIJU SMRT PO ATINI NOĆU, ALI I DANJU: Novi incident Dinamovih huligana, grčka policija u neviđenom strahu
Daleko od toga da se situaciju Atini smirila nakon što je u noći sa ponedjeljka na utorak tokom navijačkih incidenata ubijen navijač AEK-a za čiju su smrt krive pristalice zagrebačkog Dinama, popularni Bad Blue Boysi potpomognuti ultrasima Panathinaikosa, piše sportsport.ba. 

Nakon ubistva veliki broj učesnika u neredima je uhapšen, međutim situacija u grčkoj prijestolnici nije mirna. Policija ima pune ruke posla i još uvijek ne drži situaciju pod kontrolom.

Naime, kako javljaju grčki mediji svi navijači Dinama nisu pohapšeni, a oko njih 10 je locirano u jednom od hotela u centru grada.

Huligani iz Hrvatske su naoruažani noževima i odbijaju da se predaju, te traje jurnjava po hotelu između policije i huligana.

Cijela drama traje već satima i jasno je da je grčka policija izgubila kontrolu i nikako ne uspjeva da smiri situaciju i tako privede sve učesnike incidenta.

Uspjeli su pripadnici specijalne jedinice uhapsiti još trojicu huligana, međutim njih desetak je na slobodi i vješto se kriju po hotelu.

Prema dosadašnjim informacijama uhapšeno je 98 učesnika nemira, a sigurno je da će ta lista biti još veća. Među uhapšenim je i jedan državljanin BiH.