Suđenje hirurgu nasilniku: EVO KAKO SE BRANIO PRED SUDOM
U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje hirurgu Vojno-medicinske akademije Nikoli Ostojiću koji se tereti da je pretukao svoju suprugu, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Kako Tanjug saznaje, Ostojić je danas iznio kratko odbranu navodeći da se kritičnom prilikom nalazio u teškom psihičkom stanju. Sljedeće suđenje zakazano je za 24. avgust, kada bi trebalo da budu saslušanje oštećene.

Doveden iz pritvora

Ostojić je danas doveden iz pritvora u kojem je od hapšenja 1.februara.

Hirurg se optužnicom tereti za krivična djela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih djela izrekne kazna shodno zakonu.

Tukao suprugu

Kako je ranije saopšteno, ljekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu, kao i predmetima u nameri da je teško povrijedi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj prijetnje, vrijeđao i ponižavao je.

Ostojić je kako se sumnja, svojoj supruzi nanio višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, uslijed čega su joj polomljena dva rebra, kao i lijeva laktična kost. Te povrede se kvalifikuju kao teška tjelesna povreda.

(Tanjug)