Medvedev: Rusija će postići mir pod svojim uslovima
Cijeli sistem NATO-a se praktično otvoreno bori protiv Rusije, ali mi imamo dovoljno snaga da ostvarimo sve zadatke “specijalne vojne operacije”, izjavio je danas zamjenik predsjednika Savjeta za nacionalnu bezbjednost Rusije Dmitri Medvedev.

Medvedev je, povodom godišnjice sukoba Gruzije i Južne Osetije, na “Telegramu” napisao da će, kako je naveo, “kao i u avgustu 2008, neprijatelji biti slomljeni, a Rusija će postići mir pod sopstvenim uslovima”.

Rusija je u avgustu 2008. poslala trupe u Južnu Osetiju, nakon što je Gruzija pokušala da povrati taj svoj region, koji je 1991. proglasio nezavisnost, i potisnula gruzijske snage.

Moskva je 26. avgusta 2008. priznala nezavisnost Južne Osetije i Abhazije. Gruzija Abhaziju i Južnu Osetiju smatra svojim regionima.

(Tanjug)

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));