EVO U KOJE SVE DIJELOVE EVROPE STIŽE VREMENSKI HAOS: Putevi pod vodom, talasi od osam metara, vozovi iskaču iz šina, drveće pada na prolaznike… (VIDEO)
Stanovnici Norveške upozoreni su danas da se pripreme na veoma jaku kišu nakon što je oluja “Hans” odnijela dva života i nanela veliku štetu na sjeveru Evrope.

Jaka kiša i dalje pada u regionu i uzrokuje probleme u Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, Litvaniji, Finskoj, Estoniji i Letoniji.

Trajektni saobraćaj je otkazan, letovi kasne ili su otkazani, dok su putevi i saobraćajnice pod vodom.

U Oslu su vlasti objavile upozorenje da ljudi danas ostanu kod kuća i da, u skladu sa mogućnostima, odatle obavljaju poslove.

Norveški Direktorat za vodene resurse i energiju upozorio je na “ekstremno jaku kišu” na jugu te zemlje i da bi trebalo izbegavati nepotreban odlazak na put.

U Finskoj je, takođe, objavljeno upozorenje ljudima da ponovo razmisle da li je potrebno da izlaze iz kuća i da idu na put.

Danski Institut za meteorologiju najavio je visinu talasa do osam metara dok je voda odnela nekoliko kuća sa plaža u Sjevernom moru. Pedesetogodišnja žena je u Litvaniji poginula kada je na nju palo stablo koje je oborio snažan vetar. Na granici između Litvanije i Belorusije jedna osoba je poginula, takođe nakon pada stabla usljed udara vetra.

U centralnom dijelu Švedske, voz je iskočio iz šina nakon što je klizište odnelo zemljište ispod šina. Lakše su povređene tri osobe