Svastika ostala kod kuce, zena otisla na venčanje

Pre nekoliko meseci, moja žena je trebalo da ide na venčanje na bukvalno drugom kraju zemlje sa svojom sestrom. Nisam išao iz više razloga, pre svega zato što su me svadbe smarale, a i put i zadržavanje tamo… prosto želeo sam da iskuliram taj vikemd sam. Zvanični izgovor je bio da nije bilo nikoga da čuva naše ljubimce (imamo dva psa, mačka i veliki akvarijum sa ribicama) Moja svastika je stigla kod nas dan pre njihovog putovanja. Sledećeg jutra, kada je trebalo da putuju na venčanje, svastika je rekla da se ne oseća dobro i da neće moći da putuje. Moja žena je bila poprilično iznervirana zbog toga ali nije želela da ispali rodbinu i otišla je sama.

Zanimljivo da tokom celog tog dana nisam mogao da vidim nikakve znakove bolesti kod svastike, ali ja ipak nisam lekar, zar ne? Međutim, ona nije bila smorena, naprotiv, bila je neverovatno prijateljski nastrojena i brbljiva i vodili smo sjajne razgovore. Naravno, sve vreme sam razmišljao o raznim se ualnim stvarima o njoj, odmeravao je kada nije gledala. Nisam imao nameru da reagujem na bilo šta od toga, ali sam uživao u njenom izgledu, mirisu, energiji. Kasnije te večeri, seo sam u dnevnu sobu da gledam film dok je moja sva tika bila gore. Otprilike na pola filma, čuo sam je kako silazi dole i ušla je u dnevnu sobu. Nosila je svetlo zelenu laganu spavaćicu

Svideo mi se kolega s kojim sam često bila u kontaktu (najčešće zbog ispita) i moja drugarica je znala. Posle par meseci mi je pitao za nju a onda i priznao da mu se ona sviđa. Javila sam joj se kulturno i rekla da mi ne smeta da bude sa njim, da je dobra osoba i da baš lepo priča o njoj, a njemu sam pričala samo pozitivno o njoj. Oni su se kasnije čuli i viđali, a ja sam u međuvremenu otpočela vezu sa drugim dečkom i veoma sam srećna sa njim. Ono što me je baš pogodilo je to što sam saznala da je ona tom kolegi rekla da sam ja u njega zaljubljena i da zato neće da bude s njim. Em to nije tačno, em je upropastila kolegijalni odnos koji sam imala sa njim. Ako je htela da ima izgovor, mogla je bukvalno bilo šta drugo da izmisli.